Compania Pfizer vrea să testeze un vaccin pe baza ARN împotriva gripei şi care va vindeca cancerul
Indrustria dezvoltată ca urmare a apariţiei Coronavirus este una extrem de bănoasă şi de perspectivă pentru viitor. Altfel spus, compania Pfizer a anunţat faptul că vor să dezvolte un vaccin împotriva COVID-19 dar şi un medicament care să trateze cancerul. Tehnologia folosită de corporaţie este una bazată pe tehnologia ARN.
Nu este prima oară când cercetătorii anunţa faptul că tehnologia ARN va putea aduce anumite revoluţii pentru multe dintre bolile considerate netratabile.
Pfizer vrea să dezvolte un vaccin împotriva gripei dar şi un tratament pentru cancer
Pandemia de Coronavirus pare să fi propulsat lumea medicală în altă eră. Vorbim despre faptul că marile corporaţii farma s-au îmbogăţit enorm de pe urma vaccinurilor dar şi că încep cercetările pentru tratarea cancerului dar şi a gripei. Compania Pfizer a anunţat că va testa pe oameni un vaccin împotriva gripei dar şi se lucrează la un tratament pentru cancer.
Nici firma Modernă nu se lasă mai prejos, oficialii au anunţat acelaşi lucru incă în iulie 2021, iar la test urmează să participe câteva sute de persoane
”Fiabilitatea tehnologiei ARN mesager şi producţia să rapidă ar putea săpermită o mai bună asociere cu o tulpină (de virus aflat în circulaţie), o mai mare fiabilitate a aprovzionării şi să ofere oportunitatea unei îmbunătăţiri a eficienţei vaccinurilor actuale împotriva gripei”, subliniază într-un comunicat Pfizer.
Organizaţia Mondialăa Sănătăţii (OMS) estimează că gripa îmbolnăveşte anual în mod grav trei până la cinci milioane de oameni şi omoară anual între 290.000 şi 650.000 de oameni.
În afară de gripă, Pfizer a anunţat că se pregăteşte să folosească tehnologia ARN mesager împotriva altor virusuri respiratorii şi împotriva unor boli genetice şi cancere.
Cercetătorii au anunţat faptul că tehnologia ARN ar putea fi folosită în tratarea cancerului
Un studiu apărut pe data de 1 iulie 2021 anunţa faptul că tehnologia ARN nu prezintă un pericol pentru oameni. Altfel spus, această tehnologie care a fost folosită în premieră pentru vaccinul împotriva COVID-19 ar putea fi folosită şi pentru dezvoltarea unui vaccin pentru tratarea cancerului.
Tehnologia utilizează codul genetic numit ARN autoamplificator (ARNs). Aceste informații genetice conțin instrucțiuni pentru a face o proteină găsită în exteriorul coronavirusului, numită proteină spike.
Odată injectate în mușchiul brațului, celulele produc această proteină vârf, permițând sistemului imunitar să genereze apărare împotriva virusului.
Vaccinurile care utilizează tehnologia ARN mesager folosesc o secvență de ARN mesager, care, odată introdusă în celule, transmite mesajul de sintetizare a proteinei Spike, proteină de suprafață a virusului SARS-CoV-2. Cantitatea de ARN mesager corespnzătoare unei doze de vaccin este standardizată, ceea ce va asigura producția unui nivel predefinit de proteină Spike. Identificarea în organismul uman a acestei proteine ca fiind străină declanșează un răspuns imun care este responsabil de construirea imunității împotriva COVID-19.
Tehnologia a fost adoptată de către companiile farmaceutice Pfizer, Modernă și CureVac pentru dezvoltarea vaccinurilor împotriva COVID-19