Comitetul Comun de Monitorizare al Programului România-Ucraina s-a reunit la Botoșani
Pe data de 3 decembrie, Comitetul Comun de Monitorizare al Programului Operațional Comun România-Ucraina s-a reunit la Botoșani pentru a discuta stadiul implementării programului, precum și perspectivele de finanțare pentru 2021-2027.
Reprezentanții celor două state participante la program au analizat implementarea proiectelor mari de infrastructură finanțate prin program. Totodată, s-a verificat modul în care vor fi spijiniți beneficiarii în implementarea proiectelor.
Comitetul Comun de Monitorizare este format din reprezentanți ai autorităților locale, regionale și centrale din statele participante la program. Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, cu un buget de 60 de milioane de euro. Programul se adresează zonei aflate la frontiera dintre România și Ucraina. Prin aceasta se urmărește evoluția către o regiune de prosperitate și bună vecinătate în beneficiul statelor membre și nemembre ale UE, care se învecinează.
Comitetul stabilește proiectele finanțate
Fiecare țară participantă are drepturi egale de vot, indiferent de numărul reprezentanților desemnați. Comitetul Comun de Monitorizare urmărește desfășurarea programului și examinează problemele care afectează performanța acestuia. Tot Comitetul aprobă criteriile de selecție a proiectelor și este responsabil de procedurile de evaluare și selecție aplicabile proiectelor care urmează să fie finanțate prin program.