Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași a organizat în perioada 17- 19 May 2021 ultima  întâlnire virtuală din cadrul proiectului Erasmus+ ,,Europa pe 7 coline”

de: BZI.ro
17:27, 26 mai 2021

În perioada 17-19 mai 2021, Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași a organizat și a participat alături de partenerii din proiect Liceo Classico statale Pilo Albertelli, Roma, Centre d’estudis Prat, Barcelona, Sultangazi Ataturk Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Istanbul la mobilitățile virtuale C9 și C10 din cadrul proiectului de parteneriat strategic K229 intitulat EUROPA PE 7 COLINE. Activitățile elevilor (C9) au fost reunite sub numele „Tradiții și obiceiuri”. În cadrul cărora s-au prezentat cântece, dansuri și mâncare tradițională, dar și o noutate în domeniul bucătăriei: gastronomia moleculară. Partenerii din Barcelona ne-au prezentat conceptul de „sferificare”, una din tehnicile utilizate în cadrul gastronomiei moleculare. Ei au realizat în laboratorul lor de științe, în direct, sferele moi care se aseamănă cu perlele sau caviarul utilizând alginat de sodiu, clorură de calciu și iaurt care, atunci când au fost combinate, s-au transformat în sfere perfecte.

S-au realizat și discuții privind cetățenia activă, probleme specifice Europei și  Uniunii Europene, în cadrul  dezbaterii „Europa în secolul 21”.

Elevii, dar și profesorii din Spania, Turcia și Italia au putut urmări un tur virtual al Iașiului cu cele mai reprezentative clădiri, monumente, manifestări și locuri ce trebuie neapărat vizitate când ajungi în Iași , în prezentarea lui Cosmin Ceucă, reprezentant Travel Iași.

„Școala europeană în secolul 21”

Activitățile profesorilor (C10) s-au desfășurat sub numele „Școala europeană în secolul 21” și au cuprins prezentări și dezbateri privind metode interactive de predare si evaluare atât la clasă, cât și online, precum și exemple concrete de lucru cu elevii cu CES în camera multisenzorială și în cabinetul de psihopedagogie special.

O altă zi a fost dedicată Culturii neolitice Cucuteni și descoperirilor făcute, în acest sens, în județul Iași și în împrejurimi.

Partenerii de la Centre d’Estudis Prat au realizat o comparație între pandemia de febră spaniolă(1918-1920) și pandemia actuală și au prezentat rezultatele unei analize statistice referitoare la efectele purtării măștii și ale păstrării distanțării  asupra numărului de infectări cu Covid 19. De asemenea, s-au purtat discuții pe tema pandemiei și a influenței acesteia asupra fiecăruia dintre participanți încheindu-se prin sublinierea schimbărilor pozitive pe care le-a adus pandemia în viața fiecăruia dintre noi.

Schimburile de experiență realizate prin acest proiect au contribuit, pe lângă dezvoltarea competențelor ligvistice și digitale ale elevilor și profesorilor, la îmbunătățirea relațiilor dintre elevi, precum și la creșterea performanțelor școlare ale elevilor cu risc de abandon ce provin din medii dezavantajate.

Informatii pe https://www.europeon7hillsblog.org/international-meetings/iasi