Coaliția de Dreapta stă pe un butoi de pulbere! Sorin Cîmpeanu îl atacă dur pe Dacian Cioloș: „A fost la începutul anilor 90 la conducerea PUNR“

de: Cristian ZAVASTIN
17:32, 24 dec. 2020

Coaliția de Dreapta stă pe un butoi de publere! Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, îl atacă dur pe liderul PLUS, Dacian Cioloș.

Sorin Cîmpeanu îi răspunde lui Dacian Cioloș, după ce copreședintele USR PLUS s-a arătat nemulțumit de numirea sa în această funcție. Sorin Cîmpeanu s-a apărat la acuzația de traseism și a făcut acuzații în acest sens la adresa liderului PLUS.

„Cioloș a fost la începutul anilor 90 la conducerea PUNR (Partidul Unității Națiunii Române, n.red.), apoi a fost ministru întrun guvern liberal minoritar – foarte bine – apoi a fost susținut comisar european – excepțional – de către PDL, apoi s-a întors într-un guvern tehnocrat cu susținere PSD, pentru a fonda partidul PLUS. Le numărăm, câte ies? E păcat să spunem că cineva nu poate să conducă bine mașina pentru că nu știe să gătească”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: „La începutul formării coaliției, nimeni nu dorea Ministerul Educației“

Ministrul Educației a precizat că nimeni din Coaliția de Dreapta nu dorea Ministerul Educației și că nu i se pare normal ca el să fie atacat de colegii de coaliție.

„La începutul formării coaliției, nimeni nu dorea Ministerul Educației. Nu înțeleg – dacă se dorea atât de mult – de ce nu s-a negociat ca acest minister să treacă la un alt partid din coaliție, să nu rămână la PNL și să fie un ministru dorit și acceptat. Din câte cunosc eu, nu, pe parcursul negocierii. Acum, că în coaliție unii se pronunță cu privire la alți colegi, este un lucru mai mult decât discutabil, în care n-aș dori să intru”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ce crede despre Șefan Pălărie

Sorin Cîmpeanu a spus că numele lui Ștefan Pălărie nu a fost prezentat oficial în cadrul negocierilor, dar că acesta este „o persoană foarte competentă, care ar fi putut fi un foarte bun ministru al Educației, în cazul în care rezultatul negocierilor duceau ministerul în partea USR PLUS”.

„Referitor la acuzații, eu nu înțeleg foarte bine un lucru. De ce nu se pot diferenția lucrurile. Sunt curios dacă cineva poate spune că pe parcursul carierei sale nu a făcut nicio greșeală. Acuzația de traseism politic aș vrea s-o lămuresc: Am intrat pentru prima oară în politică în anul 2016, după ce am făcut parte apolitic dintr-un guvern politic, susținut de ALDE într-un guvern cu PSD. Am fost pentru prima oară membru ALDE în 2016, am părăsit acest partid în mod voluntar pentru a construi o altă inițiativă, de centru-dreapta – Pro România. Nu am avut șanse cu acest proiect, din care am fost exclus. Și acum în PNL. Cam asta e tot”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ștefan Pălărie, critic la adresa lui Sorin Cîmpeanu

Ștefan Pălărie, membru PLUS, a reacționat la propunerea PNL-ului în persoana lui Sorin Cîmpeanu.

„Personal nu reușesc să înțeleg resorturile care au dus la această nominalizare. Zona de control și cea de influență asupra desemnărilor realizate de celelalte partide din coaliție au fost foarte mici. Ceea ce pot face însă din acest moment este să pun și să punem presiune pe instituția Ministerului Educației către un parteneriat real și pe implementarea angajamentelor din Programul de Guvernare. Opinia publică va fi cu ochii pe toate măsurile luate de acest minister. Nu este despre opinia publică. Nu este despre a fi „urmărit”. Este despre reforma necesară de 30 de ani în domeniul care este cea mai bună investiție a oricărui stat: educația”, a scris pe Facebook Ștefan Pălărie.