Clătite la cuptor cu brânză dulce și sos de vanilie. Rețeta copilăriei pentru un desert nemaipomenit
Clătite la cuptor cu brânză dulce și sos de vanilie este micul dejun perfect sau o gustare de după-amiază. Clătitele subțiri cu lapte sau chefir sunt cele mai bune pentru o umplutură dulce, dar și clătitele franțuzești sau clătitele subțiri cu drojdie vor funcționa.
Acoperirea dulce pentru clătite poate fi pregătită din orice. Puteți alege între fructe fierte, nuci măcinate cu zahăr sau semințe de mac fierte. Brânză de vaci, gem, smântână, orice se poate întinde pe o clătită și apoi se poate rula într-un triunghi, un rulou sau un plic. Numai că nu trebuie să fie prea lichidă, iar aceasta este probabil singura cerință pentru umplutură. În Balcani și în Europa de Est, clătitele cu umplutură dulce sunt adesea servite ca desert. Cu toate acestea, în opinia noastră, ele sunt demne de a fi o masă în sine.
Clătite la cuptor cu brânză dulce și sos de vanilie. Ingredientele necesare pentru o masă delicioasă
Pentru clătite veți avea nevoie de 2 ouă, o lingură de zahăr, 0,5 cană de lapte, 3 linguri de făină, 0,5 linguriță de praf de copt și un vârf de cuțit de sare alături de o lingură de ulei vegetal.
Pentru umplutură veți avea nevoie de 200 g de brânză de vaci, 50 g de smântână dublă, 2 linguri de zahăr și o lingură de amidon de porumb. De asemenea, vei avea nevoie de 1 gălbenuș de ou, o mână de sultane. Pentru sos veți avea nevoie de 250 g de smântână dublă, 1 ou, o lingură de zahăr și 16 g zahăr vanilat, adică 2 pliculețe.
Pentru a pregăti deliciul se bat întâi de toate ouăle cu zahărul, se adaugă restul ingredientelor și se amestecă. Pentru umplutură, se amestecă brânza de vaci cu smântâna, se adaugă amidonul, zahărul, gălbenușul de ou și se bate.
La ce temperatură se coc clătitele. Cum să pregătești un sos dulce aromat?
După care se pun sultanine aburinde în umplutură și aceasta se înfășoară în clătite, împăturindu-le în formă de plic. Se pun clătitele într-o formă. Pentru sos, se amestecă toate ingredientele și se toarnă peste clătite. Se coace la 190°C timp de aproximativ 25-30 de minute, la aceeași temperatură se coc și ciocănelele de pui. Astfel, clătitele foarte gustoase într-un sos dulce aromat sunt gata.
Clătitele cu brânză dulce la cuptor sunt o rețetă delicioasă din copilărie. Este foarte gustoasă și sănătoasă, la fel cum sunt și dovleceii la cuptor. Principalul lucru este să găsiți brânză de vaci și smântână de casă. În caz contrar, gustul nu va mai fi același.
Atunci când te întrebi de cât timp ai nevoie pentru a pregăti deliciul trebuie să știi că vei avea nevoie de aproximativ o oră și jumătate pentru a face acest fel de mâncare. Chiar dacă timpul necesar pentru preparare este unul relativ lung nu uita de faptul că cei dragi îți vor mulțumi pentru masa delicioasă.
Pentru a servi clătite la cuptor cu brânză dulce și sos de vanilie pur și simplu scoateți-le din formă și aranjați-le în porții. Aveți grijă să serviți acest deliciu cu băuturi calde neîndulcite, cum ar fi ceaiul negru sau cafea. Poftă bună!