Clătite cu urdă și mărar. Deliciul perfect în sezonul de vară
Dacă vrem să pregătim un preparat savuros, gustos și sănătos, ideale sunt niște clătite cu urdă și mărar. Acestea se fac rapid, cu câteva ingrediente, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu cele mai bune clătite. Iată cum să pregătești deliciul perfect în sezonul de vară.
Clătite cu urdă și mărar
Când vine vorba de savuroasele clătite, doamnele se întrec în tot felul de rețete inedite, gustoase și spectaculoase. Clătitele pot fi pregătite ca desert și pot fi umplute cu ciocolată sau cu diferite tipuri de dulceață, dar la fel de bine pot fi transformate în niște clătite aperitiv.
Pentru a obține niște clătite pufoase și aromate trebuie să pregătim corect compoziția de aluat. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert irezistibil și rafinat putem pregăti niște clătite franțuzești.
Clătitele făcute cu urdă și mărar au o aromă aparte, sunt sățioase, sănătoase și ideale de servit la micul dejun, dar și pe timpul zilei. Pentru acest deliciu avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Urda consumată împreună cu mărarul are numeroase beneficii pentru organism, fiind recomandată de către medici celor care se află la dietă sau celor care își doresc un stil de viață sănătos și optează pentru o alimentație echilibrată. Clătitele cu urdă și mărar sunt perfecte și la mesele festive alături de alte bucate aese.
Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu la tine acasă
Pentru gustoasele clătite cu urdă și mărar vom avea nevoie de 2 ouă, 150 ml de lapte, 200 ml de apă minerală, 4 linguri de ulei, 10 linguri de făină, 1 lingură de praf de copt, 1 praf de sare și ulei. Pentru umplutură vom folosi 300 g de urdă, 3 linguri de smântână, 5 crenguțe de mărar verde, 2 linguri de parmezan ras, sare și piper după gust.
Într-un bol se bat ouăle împreună cu sarea apoi se încorporează laptele, apa minerală și uleiul. Făina se adaugă treptat, apoi se pune și praful de copt. Se amestecă până când toate ingredientele se omogenizează și se obține o compoziție cremoasă, ușor lichidă.
Într-o tigaie cu ulei încins se pune câte un polonic din compoziție apoi se întinde pe toată suprafața tigăii. Se întoarce pe ambele părți pentru a se coace aluatul și se răstoarnă clătita pe un platou. Se procedează la fel până când toate clătitele sunt gata. După aceea se pregătește umplutura de clătite. Se amestecă urda împreună cu smântâna apoi se adaugă și mărarul verde tocat mărunt. Ulterior, se pune și parmezanul ras apoi se potrivește gustul cu sare și piper.
Pe fiecare foaie de aluat se pune câte o lingură de umplutură apoi se rulează pentru a foma clătita delicioasă. Cu siguranță vom obține la final niște clătite gustoase, aromate, fragede și pe placul tuturor celor de la masă.
Clătitele cu urdă și mărar au o savoare aparte, sunt sănătoase, ușor de pregătit și ideale de servit la micul dejun. Clătitele sunt pe placul multora dintre noi, iar rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.