Prima pagină » Titlurile zilei » Clasă de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani, pepinieră pentru UMF Iași! 11 elevi au intrat cu note foarte mari la Medicină Generală – GALERIE FOTO

Clasă de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani, pepinieră pentru UMF Iași! 11 elevi au intrat cu note foarte mari la Medicină Generală – GALERIE FOTO

27 iul. 2022, 02:00, 18 ,
Emanuela Băluță în Titlurile zilei

Elevii unei clase de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani au fost admiși pe locurile fără taxă de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Dintre elevii clasei devenite pepinieră pentru UMF Iași, s-au remarcat, mai ales, Ioana Vladina Jîtaru și Alexandra Elena Cosău care au obținut note de 10 la examenul de admitere la biologie și chimie. Însă nici ceilalți nu sunt mai prejos, toți obținând note peste 9,00

În luna iulie, a avut loc admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. După încheierea perioadei de depunere a dosarelor, candidații au susținut examenul, în data de 24 iulie 2022. În urma afișării rezultatelor, la Medicină Generală au fost înregistrate 10 note de 10.

grupul celor 11 elevi ai Colegiului National „Mihail Sadoveanu” Pascani admisi la Medicina Generala

Numele lor sunt Delia – Alexia Lupoaia, Mircea Gabriel Axinte, Dumitrel Băiceanu, Lucas George Tărăboanța, Ioana Lorena Vasile, Maria Sandu, Carla Gabriela Elefteriu, Elena Alexandra Cosău, Vlad Dumitru Movileanu, Mihai Dumitru Iftene și Ioana Vladina Jîtaru

Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, pepinieră pentru UMF Iași

 Ioana Vladina Jitaru in leagan

Dintre prieteni, două fete s-au remarcat prin rezultate deosebite, amândouă obținând note de 10, mai exact Ioana Vladina Jîtaru și Alexandra Elena Cosău

În urma afișării rezultatelor probelor scrise de la concursul de admitere din cadrul Universității „Grigore T. Popa” din Iași, 11 elevi ai clasei a XII-a E, de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani, au reușit să intre cu note peste 9,00 la Medicină Generală. Numele lor sunt Delia-Alexia Lupoaia, Mircea Gabriel Axinte, Dumitrel Băiceanu, Lucas George Tărăboanța, Ioana Lorena Vasile, Maria Sandu, Carla Gabriela Elefteriu, Elena Alexandra Cosău, Vlad Dumitru Movileanu, Mihai Dumitru Iftene și Ioana Vladina Jîtaru. Aceștia nu sunt doar colegi de clasă, ci și foarte buni prieteni ce-și petrec timpul împreună. Ei s-au ambiționat reciproc când a venit vorba de admiterea la facultate, organizând grupuri de studiu. Dintre prieteni, două fete s-au remarcat prin rezultate deosebite, amândouă obținând note de 10, mai exact Ioana Vladina Jîtaru și Alexandra Elena Cosău.

Ambele au avut dintotdeauna un interes pentru acest domeniu, fiind pasionate de anatomia corpului uman, și au rămas constante în ceea ce privește dorința lor de a deveni medici. Acestea s-au bucurat de susținerea părinților în drumul pe care și l-au ales.

„De când eram mică, am știut că vreau să devin medic și, deși oamenii nu iau în serios un copil de 5 ani care spune asta gândindu-se că, atunci când va înțelege ce înseamnă Facultatea de Medicină, își va schimba părerea, am rămas mereu sigură pe meseria pe care vreau să o urmez. Părinții mei m-au susținut întotdeauna și au avut încredere în mine, fapt ce mi-a dat puterea să învăț și să reușesc în ceea ce mi-am propus”, spune Ioana Vladina Jîtaru.

Ioana Vladina Jitaru in leagan

Vladina încă nu e decisă dacă va rămâne sau nu în țară, fiind atrasă de perspectiva unui job în Occident, unde tehnologia este mult mai performantă, după părerea ei

Ce viitor își doresc tinerele

Atât Vladina, cât și Alexandra au făcut pregătire pentru a fi sigure că vor reuși la examen, dar, când vine vorba de viitorul lor, fetele au opțiuni diferite. Vladina încă nu e decisă dacă va rămâne sau nu în țară, fiind atrasă de perspectiva unui loc de muncă în Occident, unde tehnologia este mult mai performantă. Pe de altă parte, Alexandra își dorește să rămână în România.

„Nu mă gândesc să plec din țară după terminarea facultății, deoarece și aici am șansa de a face tot ce pot mai bun în acest domeniu și să mă perfecționez în cariera de viitor medic. În plus, sunt multe locuri de muncă și mereu o să fie nevoie de medici, de salvatori pentru oamenii care nu se pot ajuta singuri. Dacă noi nu ne ajutăm între noi, cine o să o facă?”, susține Alexandra Elena Cosău.

În ceea ce o privește pe Vladina, aceasta se gândește să devină medic pediatru. „Visez să ajung medic pediatru, însă există posibilitatea de a îmi schimba părerea în timpul facultății”, menționează Ioana Vladina Jîtaru.

Cele două prietene au emoții în ceea ce privește viața de viitor student la Iași, dar ele sunt ambițioase și încrezătoare că se vor descurca și că se vor bucura de anii de studiu pe care-i vor petrece în oraș.

„Îmi imaginez că nu o să fie ușor să trec de la viața de liceu la cea de la universitate, dar îmi asum acest drum și sunt foarte sigură că o să fiu foarte mulțumită de calea pe care am ales-o. Este un domeniu solicitant, dar frumos, și nu o să regret nici o clipă decizia luată”, adaugă Alexandra Elena Cosău.

Cine sunt profesorii din spatele succesului elevilor

Alexandra Elena Cosau cu roba de absolvire a liceului

Alexandra își dorește să rămână în țară deoarece consideră că e important ca românii să se ajute între ei

Toți cei 11 tineri au avut rezultate excepțional de bune, obținând note mai mari de 9,00 și fiind admiși pe locurile cu finanțare de la bugetul de stat. Directorul Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani, Radu Ardeleanu, este extrem de bucuros de rezultatele pe care le-au obținut elevii instituției pe care o reprezintă și consideră că sunt o dovadă a învățământului de calitate pe care-l oferă.

„Aceste rezultate sunt un motiv de mare mândrie și de mare bucurie pentru noi, școală și comunitate. E o confirmare a faptului că la Colegiul Național «Mihail Sadoveanu» se formează caractere puternice care avansează spre succes cu încredere, muncă și perseverență. Vor ajunge exact acolo unde și-au propus, sunt sigur. Din colectivul din care provin cele două eleve cu nota 10 mai sunt și alți elevi admiși la Medicină, tot cu note foarte mari. Profesori, copii și părinți, suntem o echipă!”, zice directorul Radu Ardeleanu.

Profesorul lor de biologie, Magda Covrig, spune că rezultatele elevilor vin ca urmare a efortului constant pe care aceștia l-au depus pe tot parcursul anilor de studiu.

„Elevii de la clasa a XII-a E sunt o generație de copii foarte buni. Eu îi am elevi din clasa a V-a. Toată clasa e foarte ambițioasă. Ei au fost formați de un învățător și cred că nucleul a fost luat de la Școala «Cantacuzino». Și-au continuat formarea la Colegiul Național «Mihail Sadoveanu». Sunt copii care au învățat permanent, rezultatul nu a venit la voia întâmplării. Au mers și la olimpiade și alte concursuri la Biologie, unde au făcut mereu performanță. Mă bucură foarte mult că au reușit. S-au apucat din timp de învățat și au știut ce vor încă de când au ales profilul de Științe ale naturii”, a explicat Magda Covrig, în legătură cu acea clasă de elevi care a devenit pepinieră pentru UMF Iași.

Comentarii
  • Felicitari pentru reusita ,atat elevilor cat si profesorilor acestora!

    Mai sunt elevi admisi la Facultatea de Medicina Generala si din alte clase ale Colegiului,trebuia sa i laudati si pe acestia !!!
    Nici macar nu i ati mentionat !
    Numai clasa VIP conteaza dle director?

  • Dar pe profesorii de fizica si de chimie care i-au pregatit, de ce nu ii mentionati?

  • felicitari!
    Ddaniela acei profesori i-au pregatit in timpul serviciului? daca da felicitari, daca au facut pregatire e altceva

  • Articolul este despre reușita extraordinară a unor copii din aceeași clasă care au luptat împreună și au reușit împreună. La Colegiul Sadoveanu, sunt numeroși elevi, din alte clase, care au obținut rezultate spectaculoase, la Medicină, sau la alte facultăți. Suntem în curs de centralizare a rezultatelor. Vă mulțumim că vă bucurați alături! 🙂
    A. Aparaschivei

  • felicitări!

  • Felicitari! Deci se poate face carte oriunde, nu numai in buricul Iasului! Totul este sa vrei sa inveti.

  • Numai statutul de „medic”definește calitatea și condiția omului în societate?Acum sunt „doctori „la kg.Greu este de ajuns in spital casa profesezi ,de căpătat experiență de-a lungul timpului și în primul rând ,sa nu primească „șpagă”de la suferinzi..Altfel ,tot așa o să fie promovați în ziare pt faptele lor.Succes în viață!

  • Felicitari copiilor! Felicitari parintilor pentru sustinere( mai ales financiara pentru pregatire)! Sa dea Dumnezeu sa-i vedem profesand!

  • Florin Aftalion, economist
    Josif Antohi, pedagog, membru de onoare al Academiei Române
    Vespasian Apostolescu, geolog
    Adolf Armbruster, istoric
    Jean-Jacques Askenasy, neurolog, specialist în patologia somnului
    Ioan C. Băianu, profesor de fizică și chimie biofizică, Membru al Academiei Americano-Română de Arte și Știintă (ARA) în SUA.
    Dan Cacuci, fizician nuclearist, teoretician și Director de Institut în Germania, Profesor Univ. la Departamentul de Ing. Nucleară al Universității din Illinois în SUA.
    Constantin Constantinescu, profesor, fizician solidist
    Ioan Petru Culianu, istoric al religiilor si sociologie,
    Mircea Eliade, istoric fenomenolog al religiilor, filozof și scriitor
    Florin Boca, profesor de matematica
    Constantin Atanasie Bona, imunolog
    Mihai Horia Botez, matematician
    Mihai Ioan Botez, neuropsiholog
    Dan Burghelea, matematician
    Matei Cazacu, istoric
    Mihai Ceaușescu, lingvist
    Dan Cernovodeanu, istoric
    Ion Claudian, medic
    Henri Coandă, pioner al motoarelor cu reacție în aviație
    Gogu Constantinescu, inventatorul sonicității
    Leontin-Jean Constantinescu, jurist
    Eugeniu Coșeriu, lingvist
    George Culică, inginer
    Pavel Costin Deleanu, filosof
    Neagu Djuvara, istoric
    Radu Florescu, istoric, pedagog
    Mircea Fotino, biolog
    Moses Gaster, rabin, lingvist, Membru de onoare al Academiei Române
    Mihai Gavrilă, fizician, profesor
    Alexandru Gonța, istoric
    Victor Ionășescu, neurogenetician
    Marian Ionescu, cardiochirurg (valvula Ionescu-Shiley)
    Constantin Levaditti, virolog
    Eugen Lozovan, istoric
    Ștefan Lupașcu, Stéphane Loupasco, filosof al științei
    Constantin Nagacevschi, lingvist
    Dan C. Marinescu, computer science
    Alexandru Mănuilă, antropolog
    D. Moisescu, fizician
    Grigore Nandriș, lingvist
    Ion Nastasescu, matematician
    Costin D. Nenițescu, chimist
    Basarab Nicolescu, fizician și filozof, acad., în Franța
    Hermann Oberth, pioner în construcția rachetelor
    George Emil Palade, profesor de biologie celulară, laureat al Premiului Nobel
    Ion N. Petrovici, neurolog
    Veronica Petrovici, chirurg plastic
    Alexandru Proca, fizician
    Irina, Russu, biofiziciană, Prof. Dr. universitar în SUA
    Petre Sergescu, matematician
    Ionel Solomon, fizician, Membru al Academiei Franceze
    V. V. Stanciu, jurist
    Mircea Steriade, neurofiziolog
    Mihail Dimitrie Sturdza, istoric și genealogist
    Lazăr Șăineanu, lingvist, lexicograf, folclorist
    Petre P. Teodorescu, matematician
    Emil Turdeanu, istoric
    Ion Vianu, psihiatru, psihanalist
    Traian Vuia, pionier al aviației
    Calin Vicol, cardiochirurg
    Dan Danielopol, hydrobiolog, ostracolog
    Vladimir F. Niculescu, biolog, biologie celulară, biologia cancerului
    Rodica E. Niculescu, microbioloagă, microbiologie clinică
    Karin Rodewald -Rudescu, biochimistă
    Hans Adam Schneider, chimist
    Heimann Hariton Tiktin, lingvist, Membru al Academiei Române
    Mihai Zaharescu, profesor de matematică în SUA
    Elie Wiesel, scriitor, humanist, laureat al Premiului Nobel, Membru de onoare al Academiei Române
    Sa mai continui???
    M-am saturat sa tastez.
    TOTI acesti ILUSTRI MARI ROMANI, ADEVARATE GENII, au plecat din tara.
    De ce?
    Sa-mi spuneti voi.
    Concluzia: GO VEST!!!

  • Henri Coanda a revenit in Romania ,a lucrat aici.
    Din patriotism.

  • Felicitări și elevilor de la același colegiu, care au obținut rezultate peste 9 la concursul de admitere la Facultatea de medicină, care nu au fost menționați de conducerea școlii.
    Voit sau nu, asta este o rușine pentru direcțiune, care a procedat total lipsit de profesionalism, evidențiind discriminatoriu doar pe unii elevi.
    Articolul nu este despre elevii unei clase, pentru că un elev dintre cei menționați nu face parte din clasa respectivă.
    Mă întreb, dacă elevii omiși ar fi fost copiii celei care a scris acest articol sau ai vreunui cadru didactic din renumitul colegiu, ar fi avut același tratament. În mod cert, nu.
    Cu profund dezgust,
    NP

  • Felicitări tuturor, dar sa înțelegem ca restul clasei nu au intrat nicăieri, doar 10 sunt la UMF , ceilalți elevi nu contează? Am văzut ca s a postat și despre alta clasa foarte frumos, nediscriminatoriu. Felicitări acelei dne diriginte!

  • o medicinista

    De ce cand anul trecut cand dintr-o clasa la care au predat aceiași profesori au intrat mai multi elevi la medicina nu s-a postat nimic nicăieri? Probabil pentru ca in acea clasa nu erau copii de profesori si nu a interesat pe nimeni, nu s-a menționat nicăieri numele lor. Sa nu mai pomenim ca si in acest an au intrat copii de la alte clase si nu ii vad menționați nicaieri. Ne mandrim doar cu cine are cunoștințe. Pacat, la acest colegiu au fost performante la admiteri si in anii trecuți. Felicitări elevilor, stiu ca munca nu a fost putina:) dar haideti sa nu mai facem discriminări pe baza de statut. Tin sa le felicit public pe dna profesor Apetroaie Camelia si dna Șerban Genoveva care au pregătit si sustinut generații întregi de elevi si nu le vad menționate. Toata admiratia.

  • Nimeni nu observa ca individa din poza sta cu picioarele pe emblema scolii?
    Asta spune tot!
    Cei cu bani si influenta calca totul in picioare!
    Si,bineinteles,ajung unde doresc.

  • Pentru medicinista

    Medicinisto,de ce nu spui nimic despre fiica directorului adj Frasila ,care a fost respinsa al doilea an la examenul de admitere,la aceeasi facultate,pregatita de aceleasi profesoare de care faci vorbire mai sus?

  • Totul este o conspirație

  • Ma abonez la acest comentariu.

  • Bravo! Pacat ca profesorii laudati au reusit sa ridice elevii prin intermediul meditatiilor platite, care apropo, sunt ilegale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`