Ciuperci umplute la cuptor cu șuncă și cașcaval. Aperitivul vedetă al oricărei mese
Ciupercile umplute la cuptor cu șuncă și cașcaval se află printre aperitivele preferate ale oricărei petreceri sau mese festive. Pălăriile moi ale ciupercilor sunt umplute cu un amestec cremos din cașcaval, șuncă și ceapă. După aceea, sunt coapte până devin aurii, suculente și super aromate!
Ciuperci umplute la cuptor cu șuncă și cașcaval
Aceste ciuperci umplute cu șuncă și cașcaval sunt un aperitiv sărat care va fi consumat imediat de pe masă, astfel că recomandăm să le preparați într-o cantitate dublă. Vestea bună este că această rețetă este destul de ușoară și simplă, nu dă mari bătăi de cap, iar rezultatul este unul desăvârșit.
Ciupercile champignon albe și brune provin, de fapt, din aceeași specie numită Agaricus bisporus. Dar diferența reală constă în faptul că ciupercile brune au un gust mai intens și mai complex decât cele albe. Și deoarece ciupercile au în general o aromă delicată, pentru această rețetă de ciuperci umplute sunt mai potrivite cele brune. Acest aperitiv este floare la ureche chiar și pentru cei începători în ale bucătăriei! Trebuie doar să amesteci umplutura, să umpli ciupercile și să le introduci cuptor.
Vei avea nevoie de 3 felii de șuncă (sau bacon), 8 ciuperci brune mari, 1 lingură de unt, 1 lingură de ceapă tocată și 170 g brânză cheddar rasă. Taie șunca în cubulețe și preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Îndepărtează tulpinile ciupercilor și marunțește-le. Într-o cratiță mare, la foc mediu, topește untul. Gătiți și amestecați încet picioarele ciupercilor tocate și ceapa până când aceasta devine sticloasă, iar apoi îndepărtați de pe foc.
Într-un castron mediu, amestecați împreună tulpinile de ciuperci, șunca și jumătate din cantitatea de cașcaval cheddar. Amestecați bine și umpleți pălăriile ciupercilor cu acest amestec. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute sau până când cașcavalul s-a topit. Scoateți ciupercile dincuptor și presărați deasupra restul de cașcaval.
Sfaturi și sugestii de preparare
Un truc este să răciți umplutura înainte de a umple. Acest lucru va ajuta la închegarea amestecului de cașcaval în timp ce se coace. Dacă umplutura este prea moale sau umedă, aceasta se poate revărsa în afara ciupercii.
Dacă întâmplător îți mai rămân ciuperci nemâncate, acestea vor rezista foarte bine în frigider. Ciupercile umplute pot fi depozitate la frigider timp de 4 până la 5 zile, într-un recipient ermetic. Când vei dori să le scoți, pur și simplu le pui în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde pentru a le reîncălzi și a topi cașcavalul.
Dacă doriți să le preparați dinainte pentru sărbători sau un eveniment mai mare, le puteți asambla cu până la 12 ore înainte de servire. Va trebui pur și simplu să le depozitați în frigider într-un recipient ermetic, iar înainte de a le servi la masă le puteți pune în cuptor. S-ar putea însă să fie nevoie să adăugați câteva minute suplimentare la timpul de coacere deoarece vor fi reci și se vor coace mai greu.
Dacă vrei ca ciupercile umplute la cuptor cu șuncă și cașcaval să fie crocante, combină 1,5 lingurițe de unt topit cu 80 g de pesmet panko, iar apoi presară amestecul deasupra ciupercilor, înainte de a le coace conform indicațiilor de mai sus.