Ciuperci la borcan pentru iarnă. Cum să menții savoarea acestui preparat cât mai mult timp
Multe gospodine vor să afle rețeta de ciuperci la borcan pentru iarnă. Ciupercile sunt nelipsite din cămară, iar rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. De la gustoasa zacuscă de ciuperci până la ciupercile umplute la cuptor sau la mâncărica de ciuperci cu pui, toate sunt pe placul multora dintre noi. Ciupercile la borcan pentru iarnă au o savoare deosebită și merg servite de minune alături de alte bucate alese. Iată cum să menții savoarea acestui preparat cât mai mult timp.
Ciuperci la borcan pentru iarnă
Când vine vorba de mâncărurile cu ciuperci, rețetele sunt diverse, gustoase și pot fi adaptate după preferințe. Dacă vrem să ne bucurăm de gustul unui adevărat deliciu conservat putem pune niște ciuperci la borcan pentru iarnă.
Ciupercile murate și conservate la borcan merg servite alături de fripturi fragede și aromate, dar și împreună cu o porție de cartofi cu carne de pui, făcute la cuptor. Pentru a menține gustul și proprietățile ciupercilor chiar și pe timp de iarnă, trebuie să știm cum să le conservăm corect la borcan.
Pe lângă niște ciuperci murate gustoase și crocante, putem pregăti și un escalop de pui cu ciuperci. Această mâncare este delicioasă, are un aspect deosebit și este ideală de servit la mesele festive.
Pentur iubitorii de mâncăruri rafinate și care arată spectaculos putem face niște ciuperci umplute la cuptor. Aceste pot fi umplute cu cașcaval, cu legume sau cu carne de pui. Ciupercile sunt gustoase, sănătoase și pot fi gătite în diferite moduri. Ciupercile pot fi conservate și pentru iarnă la borcan, iar rețeta este simplă și la îndemâna oricui.
Rețeta cu care vei pregăti o conservă crocantă și delicioasă
Dacă vrem să punem niște ciuperci la borcan pentru iarnă vom avea nevoie de 1,5 kg de ciuperci, 6 căței de usturoi, jumătate de cană de oțet, 2 căni cu apă, 1 lingură de zahăr, 1 lingură de sare, 6 frunze de dafin, 8 boabe de piper și 6 linguri de oțet.
Mai întâi se curăță și se spală ciupercile apoi se pun într-o oală cu apă cât să le acopere. Se pune oala la foc mic, iar când apa începe să fiarbă se toarnă în oală jumătate de cană de oțet și se fierbe totul timp de 15 minute.
Într-o altă oală se pune apa la fiert împreună cu sarea, zahărul, frunzele de dafin și boabele de piper. După ce sarea și zahărul s-au dizolvat, se pun 6 linguri de oțet în oală apoi se ia de pe foc.
Între timp se curăță usturoiul și se taie în cubulețe mici apoi se așază pe fundul unor borcane. Se pun după aceea ciupercile fierte apoi se toarnă marinata peste ciuperci. Se închid borcanele cu capace apoi se dau la frigider. Vom obține o conservă gustoasă, aromată și care își va păstra savoarea multă vreme, chiar și pe timp de iarnă. Pe lângă rețeta clasică de ciuperci la borcan, putem pune și niște ciuperci murate cu usturoi, ciuperci picante, ciuperci cu ghimbir și soia sau ciuperci murate condimentate. Cu aceste rețete vom obține cele mai bune conserve pentru iarnă.