Ciuperca neagră este noua pandemie care afectează India
Pe lângă pandemia de Covid-19, India a fost lovită şi de pandemia de ciupercă neagră. Deja numărul cazurilor de ciupercă neagră s-au răspind la mulţi oameni care au fost infectaţi cu Covid-19. Autorităţile sanitare trag un semnal de alarmă şi îi avertizează pe cetăţeni să aibă.
Ciuperca neagră este denumită mucormicoza şi este o infecţie destul de rară, ba chiar mai mult această are o rată de mortalitate de 50%. Pentru a putea fi salvaţi unii pacienţi, aceştia trebuie să renunţe la un oci sau să-şi taie maxilarul.
În ultimele luni în India s-au înregistrat mii de cazuri de infecţii cu ciuperca neagră la pacienţii care deja erau internaţi la spital din cauza infecatrii cu Covid-19 sau care s-au recuperat. Medicii sunt de părere că din cauza steroizilor folosiţi pentru a trata pacienţii de Covid-19 au dezvoltat acest nou virus. Principalele victime ale ciupercii negre sunt persoanele diabetic.
Lav Agarwal a anunţat epidemie de ciupercă neagră
Secretarul stat în Ministerul Sănătăţii, Lav Agarwal, a treimis joi 20 mai 2021, o scrisoare care 29 de state din India cerând să se declare epidemia de ciupercă neagră. Ministrul a făcut acest anunţ pentru a putea monitoriza cu atenţie evoluţia din fiecare stat, pentru a recomanda tratamentele necesare.
Momentan nu se poate spune un număr exact de infectări deoarece India este lovită puternic de cel de-al doilea val de coronavirus, iar sute de mii de oamenii se infectează zilnic.
Rajesh Tope, ministrul Sănătății din statul Maharashtra, a declarat că în decursul săptămânii trecute s-au înregistrat 1.500 de cazuri de ciupercă neagră, numai în acest stat, acesta fiind cel mai puternic lovit de către noua pandemie. Într-un spital din Mumbai s-au înregistrat 24 de cazuri în aproximativ 2 luni, iar anul precedent s-au înregistrat 8 cazuri.
Medicii vorbesc despre cum pot scăpa cetăţenii de boala
Pentru a putea salva viaţa unei persoane infectate cu ciuperca neagră medicii trebuie să le scoată un ochi sau să le taie maxilarul. Aceştia recurg la astfel de metode pentru a împiedica propagarea ciupericii la creier, aceste intervenţii lăsând oamenii desfiguraţi pe viaţă.
În urma noii pandemii de mucormicoză s-au epuizat stocurile de Amfotericină B, medicament antifungic, cu toate că acesta este produs de multe companii farmateutice din ţară. După epuizarea stocurilor mai mulţi oameni au apelat la piaţa neagră pentru a achiziţiona medicamentul.
Ce este mucormicoză
Ciuperca neagră sau mucormicoză, este o infecţie foarte rară, Aceasta poate fi luată de la o ciupercă care se găsește de obicei în pământ, în plante, bălegar, fructe sau legume putrezite. Infectarea cu ciuperca neagră afectează în principal sinusurile, creierul și plămânii, iar pentru diabetici sau cei cu imunitatea scăzută poate fi fatală.
Primele simptome pe care le prezintă infecţia sunt nas înfundat şi sângerări, durere şi umflare a ochiului, pleoape căzute şi vedere înceţoşată sau chiar pierdere a vederii. Iar pe piele pot apărea mai multe pete de culoare neagră
Albia unui râu plin cu cadavre
Răul considerat sfânt de către indieni, a fost umplut cu cadavrele persoanelor care au pierdut lupta împotriva Covid-19. Ultimele imaginii care au apărut în mass-media cu râul Gange, sunt de-a dreptul şocante.
Sutele de cadavre care plutesc sau sunt îngropate pe raul Gange, îi sperie pe cei care locuiesc în apropiere de acesta. Locanicii care se afla în nordul statului Uttar Pradesh, se tem că din cauza cadavrelor se vor infecta şi ei de Covid.