Ciorbiță țărănească de pui. Deliciul culinar pregătit din trei ingrediente
Este ușor de ghicit că denumirea de ciorbiță țărănească de pui s-a datorat utilizării unor produse simple și accesibile. În acest caz, acest fel de mâncare este preparat din doar trei ingrediente principale. Supă de pui, cartofi și mei, o rețetă foarte simplă, dar copioasă și gustoasă.
Pentru a pregăti ciorbița țărănească ai nevoie de pui în jur de 500-600 g, crupe de mei, 80 g, până la 0,5 cană, cartofi, 4-5 bucăți și verdeață proaspătă, 4-5 crenguțe. De asemenea, nu uita să adaugi sare după gust și apa, aproximativ 1,8-2 l. Pregătim produse. Această rețetă este extrem de veche, transmisă pe parcursul mai multe generații. Din această cauză, gustul ciorbiței este cu adevărat autentic, fiind un deliciu adorat de întreaga familie.
Ciorbiță țărănească de pui. Rețeta bunicii știută doar de ea
Pentru a pregăti acest deliciu culinar tăiați întâi de toate puiul în bucăți. Ulterior, se toarnă apă într-o cratiță, se aduce la fierbere, se îndepărtează spuma și se fierbe la foc mic aproximativ 40 de minute. După care bunica mereu era atentă să extragă la timp puiul fiert din bulion. De asemenea, ea niciodată nu trecea peste pasul de filtrare a bulionului rezultat, punând din nou cratița pe aragaz.
Din moment ce carnea era gata fiartă, bunica se apuca de pregătit legumele. După ce a curățat cartofii, ea mereu îi tăia în cubulețe. La fel ca pentru ciorbiță, bunica tăia cartofii cubulețe și atunci când pregătea varza a la Cluj împreună cu diverse legume, printre care și cartofii. Din moment ce aceștia erau gata tăiați, ea adăuga cartofii în bulionul de pui.
Cum pregătea bunica crupele de mei pentru cel mai delicios bulion din pui
Exact ca și în cazul ciorbei de ied cu leuștean, bunica spăla bine crupele de mei. De asemenea, puteți clăti cu apă fierbinte sau să turnați apă clocotită pentru a scăpa de eventuala amărăciune a crupelor de miei. Acest secret era folosit de bunica de fiecare dată când pregătea ciorbița țărănească. După care, bunica punea meiul în ceaunul cu cartofi, care sunt o legumă extrem de bogată în proteine.
După care, se aduce la fierbere, se reduce focul, se acoperă ceaunul cu un capac și se fierbe supa cu mei și cartofi aproximativ 15 minute. Carnea de pui răcită bunica mereu o separa de oase, o tăia și o adăuga în supă. Niciodată bunica nu adăuga sare atunci când fierbea carnea, ea o punea spre final, când ciorba era aproape gata.
Supa nu are nevoie de prea mult timp pentru gătit, bunica o mai ținea pe foc după adăugarea meiului încă 4-5 minute. Bunica nu pregătea nici o ciorbă fără să adauge verdeață, acesta era unul dintre cele mai importante ingrediente folosite de ea în pregătirea ciorbiței. Astfel, ea toca mărunt verdeața și o adăuga la supa. După care ciorba se aduce la fierbere și după un minut se ia supă de pe foc.
Din moment, ce ciorbița țărănească de pui era luată de pe foc, bunica o lăsa 3 minute la răcit după care o servea cu smântână proaspătă de casă. Printre cele mai preferate rețete pregătite de bunica care se potrivește pentru felul doi este tartarul de vită. Și cu siguranță, pentru desert bunica mereu pregătea salam de biscuiți, deliciul care îți aduce aminte de copilărie.