Ciorbă de urzici de post. Cum să faci o mâncare gustoasă după rețeta bunicii

de: BZI.ro
13:52, 23 feb. 2022

În sezonul de primăvară ideală este delicioasa ciorbă de urzici de post. Este ușor de pregătit și avem nevoie de câteva ingrediente. Ciorba de urzici este perfectă nu doar în zilele de post, ci și atunci când vrem să ne bucurăm de un preparat culinar sănătos și gustos. Mâncărurile cu urzici sunt recomandate și celor care vor să se mențină în formă și să scape de kilogramele în plus. Iată cum să faci o mâncare gustoasă după rețeta bunicii.

Ciorbă de urzici de post, sănătoasă și extrem de gustoasă

La început de primăvară apar urzicile, iar gospodinele se întrec în tot felul de rețete când vine vorba de mâncărurile cu urzici. Fie că sunt gătite în ciorbe sau cu orez, fie sunt preparate sub formă de ceai, urzicile au numeroase beneficii pentru organism.

Ciorba de urzici este alegerea perfectă în zilele de post, dar și atunci când vrem să facem o cură de detoxifiere și să ne revitalizăm corpul după sezonul de iarnă. Preparatele cu urzici sunt recomandate și celor care țin o dietă pe bază de orez.

Pe lângă binecunoscuta dietă cu orez, hrișcă și grâu, cei care vor să se mențină în formă pot opta pentru o mâncare de urzici cu orez sau pot pregăti rapid o supă de roșii cu orez.

La desert, ideală este budinca de orez cu mere sau mucilagiul de orez, dacă ne confruntăm cu dureri abdominale.

În sezonul de primăvară și vară, printre preferatele tuturor sunt și rețetele cu dovlecei sau cu vinete, la fel de sănătoase și hrănitoare. În ceea ce privește ciorba de urzici de post, aceasta se face imediat și ne vom bucura de o mâncare gustoasă și sănătoasă.

Rețeta simplă a bunicii pentru o ciorbă delicioasă

Pentru a pregăti o ciorbă de urzici delicioasă avem nevoie de 1 kg de urzici proaspete, 500 ml de bulion, 1 ceapă, 1 morcov, 1 legătură de pătrunjel și 3 lămâi.

După ce spălăm bine urzicile, le punem la opărit într-un vas cu apă clocotită și adăugăm puțină sare. După ce au fiert, le scoatem și le scurgem de apă.

Tocăm ulterior ceapa, morcovul și urzicile. Apa rămasă după ce am scurs urzicile o vom folosi la ciorbă. În zeama de la urzici adăugăm ceapa tocată, morcovul și urzicile și le punem la fiert.

După câteva minute, adăugăm bulionul și amestecăm bine. Lăsăm să fiarbă timp de 15 minute, apoi punem sucul de la lămâi și pătrunjelul tocat mărunt.

Când ciorba este gata, se lasă la răcit și se servește călduță. Ciorba de urzici de post poate fi făcută și cu puțin orez pentru a obține un preparat hrănitor în zilele cu restricții alimentare. Mai mult, pentru un plus de savoare putem pune în ciorba de urzici și cartofi tăiați mărunt, lobodă și ștevie. Astfel, vom pregăti o mâncare dietetică savuroasă.

Dacă vrem să mâncăm o ciorbă de urzici cu un gust aparte, mai ales în perioadele în care nu se ține post, atunci ciorba poate fi dreasă cu ou și smântână.

În zilele de post, ideală este gustoasa ciorbă de urzici. Aceasta este ușor de făcut, iar la final ne vom bucura de o mâncare sănătoasă și gustoasă ca pe vremea bunicii.