Ciorbă de pește, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu: Secretul unei mâncări savuroase – VIDEO

de: BZI.ro
13:37, 19 iul. 2021

Vara, când căldura sufocantă de afară nu prea te îmbie să mănânci, dacă ești la mare, o ciorbă de pește, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu ar merge perfect pentru masa de prânz.

Indiferent că sunteți la mare, pe Dunăre sau acasă, această rețetă de ciobă de pește vă va ieși perfect dacă țineți cont de scretele dezvăluite de chef Cătălin Scărlătescu.

Ciorbă de pește, rețeta lui Scărlătescu: Secretele unei rețete reușite

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai bine cotați bucătari din România la ora actual, el fiind de altfel marele câștigător al ediției a IX-a a show-ului culinar „Chefi la cuțite“, de la Antena 1.

Chef Cătălin Scărlătescu are câteva rețete pe care le face mereu în cadrul show-ului culinar de la Antena 1 și cu care nu a dat greș până acum, câștigând de fiecare dată. Una dintre aceste rețete „magice“ cu care nu poate da greș este ciorba de pește.

Primul secret destăinuit de chef Cătălin Scărălătescu în legătură cu ciorba de pește este alegerea apei pe care o folosești pentru ciorbă. La prima vedere poate părea ceva banal, dar chef Scărlătescu susține că acesta este unul dintre secretele unei ciorbe de pește senzaționale. Astfel, chef Scărlătescu spune că apa din care urmează să facem ciorbă trebuie lăsată cel puțin 24 de ore să stea. Comparația făcută de marele bucătar este cu florarii, despre care spune că nu degeaba aleg să pună la flori apă stătută. Secretul este acela că astfel mai dispare din clor.

Alegerea ingredientelor este un alt secret pe care chef Scărlătescu ni-l dezvăuie. Acesta este de părere că este foarte important să știi să alegi peștele, iar legumele trebuie întotdeauna să fie cât mai prospete, ideal fiind să le ai chiar tu în grădină.

Ingredientele unei ciorbe de pește extraordinare

În apa ținută 24 de ore, chef Scărlătescu pune la fiert mai întâi legumele – cartofi, ardei, ceapă, roşii, morcovi, puse bucăți mari sau chiar întregi.

Când încep să fiarbă legumele, chef Scărălătescu adaugă capuri de pește și șira spinării de la alți pești, pentru a obține un stoc, pe care ulterior să-l scurgă în ciorbă pentru a da un gust sențional. Un alt secret al marelui bucătar este suturoiul din belșug pe care obinuiește s-l pună în ciorbă, deoarece acesta consider că acesta merge perfect cu carnea de pește.

Pe urmă, chef Cătălin Scărlătescu pune la fiert celelate bucăți de pește. De obicei, pune primele bucățile mari, iar spre final aduagă, dacă are, peştele mic, precum babuşcă şi caras. În cazul în care are somn, crap sau şalău, chef Scărlătescu allege să folosească acești pești care au carnea dulce și dau un gust fabulous ciorbei.

Când peştele este fiert, iar peştele fierbe foarte repede, chef Scărlătescu adaugă puțin oţet, știut fiind că gustul acestuia merge de minune cu peștele.

Pescuitul, o mare pasiune

De ceva timp, chef Scărlătescu, om născut la malul mării a devenit un pescar înrăit, mai ales că, după cum declară chiar el  îi place peștele să îl mănânce oricum, „și crud, și prăjit, și uscat, și neuscat… din toate pozițiile!”

Totuși, Cătălin recunoaște că preferă peștele alb din mare, care are un gust mult mai interesant decât peștele de baltă.