Ciorbă de murături – ingrediente necesare
Poate că ţi se pare ciudat, însă ciorba de murături este pur şi simplu delicioasă şi, mai mult de atât, e un remediu extraordinar pentru mahmureală.
Ingrediente:
- – 500 de grame de murături asortate
– o ceapă medie
– un ardei gras
– un morcov
– o bucată de ţelină
– o rădăcină de păstârnac
– doi cartofi
– două roşii în bulion
Mod de preparare:
Taie murăturile sub formă de cuburi, iar apoi pune-le la fiert în 2,5 litri de apă. Ulterior, după 20 de minute, adaugă adaugă ceapa, ardeiul gras, morcovul, ţelina şi păstârnacul, pe care le-ai tocat mărunt. După alte 10 minute de fiert, poţi adăuga cartofii tăiaţi cubuleţe. După ce au fiert şi cartofii, adaugă cele două roşii din bulion. Lasă ciorba de murături să mai dea în câteva clocote, apoi închide focul şi serveşte-o asezonată cu smântână şi verdeaţă.