Ciocolată de casă ca la bunica. Ce ingredient nu trebuie să lipsească pentru a obține un desert perfect
Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti o ciocolată de casă ca la bunica. Dacă vrem să le amintim celor dragi de copilărie și să facem un desert irezistibil, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple și succesul culinar va fi garantat. Ciocolata de casă este adorată de mulți dintre noi și se poate servi la orice masă și la orice ocazie. Iată ce ingredient nu trebuie să lipsească pentru a obține un desert perfect.
Ciocolată de casă ca la bunica
Când vine vorba de delicioasa ciocolată de casă, rețetele sunt inedite, spectaculoase și pot fi adaptate după preferințe. Dacă vrem să facem o ciocolată de casă care să ne amintească de copilărie, ideală este rețeta bunicii.
Pentru ciocolata de casă avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar la final ne vom răsfăța papilele gustative cu un desert perfect. Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea de odinioară, putem pregăti și niște faguri moi și pufoși umpluțu cu cremă de cacao.
La fel de bine putem pregăti niște gogoși pufoase cu iaurt, făcute cu lingura și prăjite în untură de casă. Cu siguranță acest deliciu clinar va fi pe placul tuturor celor de la masă.
Pentru iubitorii de prăjituri de casă cremoase și rafinate, nu trebuie să lipsească de la masă o prăjitură Albă ca Zăpada făcută cu foi fragede și cremă de vanilie. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Această prăjitură necesită mai mult timp de preparare și o atenție deosebită în pregătirea foilor și a cremei, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.
Ciocolata de casă este pregătită de către multe gospodine, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final vom obține un desert încântător.
Cum să pregătești un desert savuros cu doar câteva ingrediente
Dacă vrem să facem o ciocolată de casă după rețeta bunicii, vom avea nevoie de 180 g de zahăr, 120 g de unt, 270 g de lapte praf, 50 g de cacao, 50 g de alune de pădure și 100 ml de apă.
Într-un vas se amestecă laptele cu cacao apoi apa și zahărul se pun la fiert pentru a obține un sirop aromat. Când siropul este gata se ia de pe foc și se adaugă untul. Acest amestec cremos se toarnă peste laptele cu cacao apoi se adaugă alunele mărunțite și se mixează foarte bine.
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se uniformizează și se lasă la rece timp de câteva ore. Când este gata, se scoate ciocolata de la rece, se taie cuburi potrivite și se servește simplă sau împreună cu o cafea aromată. Ciocolata de casă poate fi folosită și la prepararea unor prăjituri pufoase și gustoase.
Ciocolata de casă are o textură aparte, o aromă deosebită și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Dacă ținem cont de câteva secrete culinare din rețeta bunicii, la final vom obține un adevărat deliciu. Ciocolata de casă poate fi făcută și cu vanilie și scorțișoară sau poate fi făcută în două culori și umplută cu alune întregi sau cu stafide.