Cine sunt cei 13 profesori și medici ieșeni care vor conferenția în cadrul Congresului Societății Internaționale de Istoria Medicinei
Un număr de 80 de profesori, cercetători şi medici din toate colțurile lumii vor conferenția la cel de-al 48-lea Congres al Societății Internaționale de Istoria Medicinei care se va desfășura la Iași, în intervalul 15-18 septembrie. În rândul speakerilor se numără și 13 profesori și medici ieşeni
Cel de-al 48-lea Congres al Societății Internaționale de Istoria Medicinei se va desfășura, între 15-18 Septembrie 2022, sub deviza „SEMPER ALTIUS. EXTINDEREA FRONTIERELOR”. Este pentru a treia oară când Congresul Societății Internaționale de Istoria Medicinei se întrunește în România, după ce al 9-lea congres, din anul 1932, s-a desfășurat la București, iar cel de-al 22-lea, din 1970, a avut loc la Constanța și București.
Cine sunt ieșenii care vor conferenția în cadrul Congresului Societății Internaționale de Istoria Medicinei
Nu mai puțin de 13 profesori și medici ieşeni vor vorbi în cadrul Congresului Societății Internaționale de Istoria Medicinei.
Din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi vor conferenţia la cel de-al 48-lea congres prof. dr. Mircea Onofriescu și prof. dr. Manuela Ciocoiu, medic primar medicină internă. Speaker va fi şi prof. dr. Mihai Ardeleanu, cel care, în anul 1994, a înființat Centrul de hemodializă al Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, unde a desfășurat o activitatea prodigioasă. La Congresul Societății Internaționale de Istoria Medicinei va vorbi și Beatrice Gabriela Ioan, profesor universitar abilitat – Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. De asemenea, va conferenția și prof. univ. dr. Doina Azoicăi, medic primar epidemiologie.
Printre absolvenții Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” vor conferenția la congres şi prof. dr. Cristian Apetrei, profesor boli infecțioase și microbiologie în cadrul Universității din Pittsburgh. Participanții la congres vor avea ocazia de a asculta și conferința susținută de dr. Bianca Hanganu, medic legist și asistent universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T Popa” din Iași, precum și prezentarea lui Octavian Baltag, profesor emerit în cadrul aceleași universități. Printre cei 80 de speakeri se numără și prof. univ. dr. Ioana Grigoraș.
Profesori și medici din întreaga lume se vor întruni la cel de-al 48-lea Congres al Societății Internaționale de Istoria Medicinei la Iași
La Congresul Societății Internaționale de Istoria Medicinei va lua cuvântul și prof. dr. Vasile Astărăstoae, profesor emerit – Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, fost rector al aceleași universități, precum și fost președinte al Colegiului Medicilor din România. Participant la congres va fi și Paraschiva Postolache, medic primar pneumolog și profesor asociat în cadrul UMF Iași.
La congres vor participa şi 2 istorici, Gabriel Leanca, conferențiar la Facultatea de Istorie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, director al Centrului de Istorie al Relațiilor Internaționale, şi Dan Aparaschivei, cercetător în cadrul Institutului de Arheologie din Iaşi.
Printre speakerii la Congresul Societății Internaționale de Istoria Medicinei se numără și conf. univ. dr. Cristian Ungureanu, prorector al Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, membru al C.I.R.E.T. (International Center for Transdisciplinary Research) – Paris, Franța.
Pe lângă cei 13 speakeri ieșeni, la Congresul Societății Internaționale de Istoria Medicinei își vor prezenta comunicările și profesori din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și al Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca, dar și profesori din Grecia, Macedonia, Ucraina, Turcia și nu numai.