Cinci frați din Prahova au o copilărie care depășește orice imaginație. Micuții trăiesc în niște condiții inumane
Cei cinci copii trăiesc cu frica că poate într-o zi statul îi va despărți și nu vor mai avea cum să dea unul de celălalt. Ei își doresc să rămână împreună orice s-ar întâmpla.
Micuții duc o viață cum greu și-ar putea închipui cineva. Stau într-o casă sărăcăcioasă din comuna Tătaru, județul Prahova. Cel mai mic dintre frați are șase ani, iar cel mai mare are 13. Casa mai are puțin și cade pe ei, iar cu ei locuiește doar bunica rămasă paralizată la pat din cauza unui accident vascular. Din păcate, tatăl micuților nu le e alături, pentru el fiind mai importantă băutura.
Alin, Ionuț, Ana Maria și gemenii Andrei și Eugen au fost abandonați de mamă fiindcă aceasta a plecat cu un alt bărbat și nu a privit niciun moment înapoi. Tată au, dar e doar cu numele, nu au o relație cu acesta. Doar bunica, care se află la pat, e singurul adult din viața lor. În rest, micuții încearcă să se sprijine și să-și fie alături unul altuia.
Cinci frați din Prahova au o copilărie care depășește orice imaginație
Trăiesc într-o casă care stă să cadă, unde e o dezordine de nedescris, cu un frig pe care îl pot suporta destul de greu. Singura masă caldă pe care o primesc e de la vecini, primar sau din partea bisericii.
Copiii nu au avut niciodată parte de iubirea dintr-o familie, nu știu ce înseamnă grija părinților și sunt convinși că părinții lor nu i-au dorit niciodată. Micuții au spus că „mami ne-a părăsit și nu i-a mai păsat de noi!”.
„Eu cred că nu ne-a iubit niciodată, de aia ne-a părăsit”, crede Alin, băiatul cel mare.
Protecția Copilului a luat în vizor cazul celor cinci frați
Cei de la Protecția Copilului i-au atras atenția tatălui să aibă mare grijă pentru a nu își pierde micuții.
„I s-a pus în vedere tatălui să se ocupe așa cum trebuie de micuți, altfel îi va pierde. Să lase viciile și să fie un părinte responsabil. Noi, comunitatea, facem ce putem pentru a-i ajuta. O masă caldă, rechizite, ghiozdane ca să nu abandoneze școala. Am promisiunea că într-o lună, o lună și jumătate, vom putea aduce un container, ca să nu îi prindă iarna în casa aceea care stă să cadă pe ei. Frățiorii aceștia nu meritau o așa soartă. Să fim cât mai mulți oameni buni și să le arătăm că există lumină și speranță în viață. Vrem să le refacem căsuța fiindcă, oricât de dărăpănată ar fi, pentru ei înseamnă „acasă”, a mărturisit Ionuț Popa, primarul comunei, potrivit Observatorul Prahovean.