Cheesecake cu vișine. Un desert cremos și gustos
Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un adevărat deliciu, putem face acasă un cheesecake cu vișine. Acesta are o aromă aparte, este rafinat și ideal de servit la mesele festive și nu numai. Iată cum să pregătim la noi în bucătărie un desert cremos și gustos.
Cheesecake cu vișine
Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite, spectaculoase și gustoase. Pentru iubitorii de deserturi cremoase și rafinate putem pregăti un cheesecake cu vișine. Acesta se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă adăugăm și niște arome inedite și ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.
Pe lângă un delicios cheesecake cu vișine putem face pentru cei dragi și niște eclere la tavă, gustoase și cu o cremă fină de vanilie. Dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei, ideală este o prăjitură negresă cu vișine. Pufoasă, aromată și rafinată, această prăjitură poate fi făcută la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert de casă irezistibil.
Atunci când dorim să ne răsfățăm cu un adevărat deliciu putem face imediat un cheesecake cu vișine. Crema fină, gustul dulce-acrișor și blatul aromat transformă acest desert într-un adevărat spectacol culinar.
Rețeta cu care vei obține un desert savuros
Pentru deliciosul cheesecake cu vișine vom avea nevoie de 200 g de biscuiți simpli, 2 linguri de zahăr tos și 100 g de unt, ingrediente necesare pentru blat. Pentru cremă vom avea nevoie de 500 g de brânză dulce de vaci, 4 linguri de zahăr tos, 150 ml de smântână, 2 plicuri de vanilie, coajă răzuită de la o lămâie, vișine, ingrediente necesare pentru cremă. Pentru jeleul de vișine cu care vom orna prăjtura vom folosi 500 g de vișine proaspete, 200 g de zahăr tos, 2 linguri de amidon și 200 ml de apă.
Mai întâi se pregătește blatul pentru gustoasa prăjitură. Se sfărâmă biscuiții și se mixează împreună cu zahărul tos și untul topit până când se obține o pastă bine închegată. Această compoziție se pune într-o formă de copt și se dă la frigider pentru a se întări. După aceea se prepară crema. Brânza dulce se mixează împreună cu smântâna, zahărul, vanilia și coaja rasă de lămâie până când se obține o cremă omogenă. Când este gata se pune crema la frigider și se prepară jeleul de vișine.
Vișinele se spală, se scot sâmburii și se lasă la scurs. Într-o cratiță se pune apa, apoi se adaugă zahărul, amidonul și vișinele. Se amestecă foarte bine până când compoziția se îngroașă și devine fină. Jeleul de vișine se dă la frigider.
Se scoate blatul de la rece, se toarnă o jumătate din compoziția de cremă de brânză, apoi se adaugă vișinele din dulceață și scurse de sirop. Se toarnă și cealaltă jumătate din compoziția de cremă și deasupra se pune jeleul de vișine apoi se uniformizează. Se pune tava cu deliciosul cheesecake cu vișine la frigider până a doua zi apoi se scoate de la rece, se îndepărtează pereții formei în care este pusă prăjitura și se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță acest desert va fi pe placul tuturor celor de la masă.
Savurosul cheesecake cu vișine are o aromă aparte și un aspect deosebit, fiind ideal de servit la mesele festive. Acest desert este aromat, cremos și ușor de făcut acasă, cu doar câteva ingrediente.