Chec aperitiv pufos. Rețeta unui preparat gustos și rafinat
La mesele festive putem să îi surprindem pe cei de la masă cu un chec aperitiv pufos. Acesta este delicios și poate fi făcut foarte ușor acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Checul aperitiv este ideal la ceas aniversar, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată rețeta unui preparat gustos și rafinat.
Chec aperitiv pufos
Când vine vorba de savurosul chec aperitiv, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Acest preparat culinar este gustos, aromat și are un aspect deosebit. Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu acest deliciu, trebuie să ținem cont de câteva secrete din rețeta clasică. De asemenea, este important să știm cum să obținem la final un chec aperitiv pufos pe placul celor dragi.
Pe lângă acest deliciu, doamnele mai pregătesc și niște chiftele pufoase și gustoase. Acestea pot fi făcute cu carne de porc sau de pui, iar dacă adăugăm câteva ingrediente inedite, vom obține un preparat culinar irezistibil. De asemenea, la mesele festive îi putem surprinde pe invitați cu o plăcintă cu carne de pui. Savuroasa plăcintă cu carne este ideală ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat ușor, hrănitor și gustos.
Checul aperitiv pufos este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat.
Cum să pregătești acasă un adevărat deliciu
Pentru savurosul chec aperitiv vom avea nevoie de 200 g de măsline tăiate, 200 g de cașcaval ras, 200 g de carne sau mezel, 150 g de gogoșar murat, 150 g de făină, 6 ouă, 4 linguri de ulei și 1 linguriță de praf de copt. Pentru un plus de savoare putem adăuga și ciuperci sau ardei copt.
Mai întâi se bat spumă cele 6 ouă până când acestea își dublează volumul. Se adaugă după aceea 150 g de făină, apoi se pune și praful de copt și se amestecă din nou. Ulterior se pun 4 linguri de ulei în compoziție și se amestecă din nou până când se obține un aluat cremos. După aceea se pun și celelalte ingrediente pentru savurosul chec aperitiv. Se adaugă măslinele tăiate mărunt, cașcavalul ras și gogoșarul murat tăiat cubulețe. Se adaugă după aceea carnea sau mezelul tăiat cuburi potrivite.
Compoziția obținută se toarnă într-o tavă de cozonac unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Se uniformizează compoziția apoi se pune savurosul chec la cuptor timp de 40 de minute. Se verifică dacă preparatul este gata aplicând testul cu scobitoarea. La final se scoate checul aperitiv din cuptor și se lasă la răcit apoi se feliază pentru a fi servit. Cu siguranță vom obține un adevărat deliciu.
Checul aperitiv pufos este ideal la mesele festive, dar poate fi făcut ori de câte ori vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un preparat gustos, aromat și cu un aspect deosebit. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, la final ne vom încânta papilele gustative cu un chec irezistibil.