Prima pagină » Local » CFR Iași se pregătește de iarnă și cumpără peste 30 tone de motorină în valoare totală de peste 225.000 de lei

CFR Iași se pregătește de iarnă și cumpără peste 30 tone de motorină în valoare totală de peste 225.000 de lei

08 aug. 2024, 13:28,
George Cristian în Local

CFR Iași se pregătește de iarnă cumpărând 30 tone de motorină în valoare totală de peste 225.000 de lei. Licitația pentru achiziție este publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Recent, pregătirile pentru sezonul recese au fost organizate și la IPJ Iași care și-a arătat intenția de a cumpăra zeci de metri cubi de lemne pentru foc. Combustibilul solid va fi folosit pentru încălzirea secțiilor de poliție din mediul rural.

CFR Iași se pregătește de iarnă și cumpără 30 tone de motorină în valoare totală de peste 225.000 de lei

Reviziile de vagoane și depourile de locomotive din cadrul SRTFC Iași vor beneficia în curând de o actualizare esențială a cerințelor pentru alimentarea echipamentelor lor. Motorina Euro 5 devine crucială pentru funcționarea centralelor termice și a motostivuitoarelor utilizate în manipularea pieselor grele și întreținerea vagoanelor și locomotivelor.

Motorina Euro 5 este necesară pentru asigurarea unui microclimat adecvat în clădirile subunităților SRTFC Iași și pentru operarea optimă a motostivuitoarelor. Aceasta contribuie la menținerea condițiilor de lucru necesare pentru gestionarea eficientă a pieselor grele și a echipamentelor din dotare.

Toate livrările de motorină Euro 5 trebuie să fie acoperite de garanție pentru perioada solicitată, începând de la data recepției sau, în caz de întârziere din motive neimputabile contractantului, la 5 zile de la acceptarea produsului.

În iulie, conform datelor publicate pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), CFR Călători a pornit licitația de achiziționare de apă minerală carbogazoasă în valoare totală de 73.950,90 de lei. CFR Călători anunță că sunt câteva condiții pe care cei care vor să obțină contractul trebuie să le respecte.

Apă minerală specificată în acest caiet de sarcini trebuie să fie inclusă în Lista apelor minerale naturale recunoscute în România, conform Monitorului Oficial nr. 103/07.02.2023. Apă minerală care va fi livrată trebuie să fie natural carbogazoasă, dar este permisă și îmbogățirea cu CO2.

Termenul de livrare a motorinei către CFR Iași este de 5 zile

Termenul de livrare este de maximum 5 zile de la semnarea contractului, iar produsul va fi considerat livrat doar după finalizarea tuturor activităților contractuale, instalare, verificare a parametrilor și acceptare de către entitatea contractantă.

Transportul motorinei Euro 5, inclusiv toate costurile asociate, este responsabilitatea exclusivă a contractantului. Livrarea se va efectua la Depoul Iași (Sos. Națională nr. 3) doar în zilele lucrătoare, între orele 07:00 – 12:00. Aceasta se aliniază cu necesitatea realizării analizelor chimice de laborator pentru recepția produsului, care se vor efectua în laboratorul propriu al Depoului CF Iași.

Aceste măsuri sunt menite să asigure buna funcționare a echipamentelor și menținerea condițiilor de muncă optime în cadrul subunităților SRTFC Iași. În trecut tot CFR Iași a achiziționat servicii pentru testarea psihiatrică a angajaților, dar și efectuarea unor analize medicale. Lotul 1 este destinat angajaților din Iași a avut o valoare de aproximativ 70.000 de lei fără TVA, iar lotul 2 era destinat angajaților CFR Suceava și avea o valoare totală de aproximativ 156.000 de lei. Așadar, CFR Iași cumpără 32.560 litri de motorină pentru iarnă în valoare totală de 225.315,20 lei. Prețul prezentat nu include TVA.

Comments are closed.

BZI - Editia Digitală
14 august 2024
14 august 2024