Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași face activități de prevenire a traficului și consumului de droguri în școli: „În această perioadă sunt derulate sesiuni de informare destinate cadrelor didactice” – FOTO
Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași (CPECA) derulează în școli, atât în mediul rural, cât și urban, activități de prevenire a consumului de droguri
De la începutul anului școlar 2023-2024 până în prezent, CPECA Iași a susținut aceste activități în 18 unități de învățământ preuniversitar și 3 universități din județul Iași pentru 1.012 beneficiari.
Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași susține activități în școli
Fenomenul consumului de droguri în rândul tinerilor a scăpat de sub control, astfel că CPECA Iași derulează, atât în mediul rural, cât și urban, activități de prevenire a consumului de droguri. Acestea au ca obiectiv informarea, educarea și conștientizarea populației generale, școlare și grupurilor vulnerabile privind efectele consumului de droguri și de substanțe psihoactive.
Încă de la începutul anului școlar 2023-2024 au fost derulate astfel de activități în 18 unități de învățământ preuniversitar și 3 universități din județul Iași, pentru 1012 beneficiari.
„De la începutul anului școlar și până în prezent, specialiștii CPECA IAȘI au derulat activități de prevenire în domeniul drogurilor în 18 unități de învățământ preuniversitar și 3 universități din județul Iași pentru 1012 beneficiari. Toate activitățile au avut ca obiectiv informarea, educarea și conștientizarea populației școlare cu privire la efectele negative și riscurile consumului de droguri, precum și dezvoltarea unor atitudini și practici în rândul adolescenților și tinerilor, prin orientarea către diverse activități recreaționale, ca alternativă la consumul de substanțe”, declară Marius Manea, comisarul de poliție, șef al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași.
Sesiuni de informare destinate cadrelor didactice din județul Iași
Profesorii au un rol foarte important în depistare a elevilor care prezintă suspiciuni comportamentale. Din acest motiv se derulează sesiuni speciale și pentru aceștia, privind modalitățile de acțiune și intervenție în cazul suspiciunii unor potențiale cazuri de consum de substanțe psihoactive în rândul elevilor.
„De asemenea, în această perioadă sunt derulate sesiuni de informare destinate cadrelor didactice din județul Iași, privind modalitățile de acțiune și intervenție în cazul suspiciunii unor potențiale cazuri de consum de substanțe psihoactive în rândul elevilor”, adaugă Marius Manea, comisarul de poliție, șef al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași.
La nivelul județului Iași, atât tinerii, cât și adulții care sunt dependenți de substanțe psihoactive se pot prezenta la CPECA, ce are sediul în Copou, pentru servicii gratuite de informare, evaluare, consiliere și asistență specializată medico-psiho-socială pentru consumul și dependența de droguri.