Centrul Antidrog din Iași continuă derularea activităților de prevenire a consumului de droguri în școlile ieșene – FOTO
Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași (CPECA) continuă derularea, atât în mediul rural, cât și urban, a activităților de prevenire a consumului de droguri
Încă de la începutul anului școlar 2023-2024 și până în prezent, CPECA Iași a derulat aceste activități care vin în sprijinul elevilor. Totodată, sunt organizate activități de informare destinate cadrelor didactice din județul Iași, cu privire la modalitățile de acțiune și intervenție în cazul suspiciunii unor potențiale cazuri de consum de substanțe psihoactive în rândul elevilor.
CPECA a desfășurat, de la începutul noului an școlar, activități de prevenire a consumului de droguri în 38 de școli
Un fenomen are a luat amploare în ultimul timp și care este foarte mediatizat este consumul de droguri în rândul tinerilor. Acest fenomen îi sperie atât pe părinți, cât și pe specialiștii în domeniu.
CPECA Iași derulează, încă de la începutul anului școlar 2023-2024, activități de prevenire a consumului de droguri, care se desfășoară atât în unitățile de învățământ din mediul urban, cât și în cel rural.
De la începutul noului an școlar și până în prezent s-au desfășurat activități, în 38 unități de învățământ preuniversitar și 3 universități din județul Iași, pentru 3.712 beneficiari.
„De la începutul anului școlar și până în prezent, specialiștii CPECA IAȘI au derulat activități de prevenire în domeniul drogurilor, în 38 unități de învățământ preuniveristar și 3 universități din județul Iași, pentru un număr de 3.712 beneficiari”, a transmis Marius Manea, comisar de poliție, șef al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași.
Sunt derulate și activități de informare destinate profesorilor din Iași
Scopul activităților realizate de CPECA în școlile ieșene este de informare și educare a elevilor în privința efectelor pe care le au consumul de alcool, tutun și droguri.
„Toate activitățile au avut ca obiectiv informarea, educarea şi conştientizarea populaţiei generale, şcolare şi a grupurilor vulnerabile, privind efectele consumului de alcool, tutun și droguri, precum şi dezvoltarea unor atitudini şi practici în rândul acestor categorii de populaţie, prin orientarea grupurilor ţintă către activităţi recreaţionale dezirabile social, ca alternativă la consumul de droguri”, adaugă Marius Manea, comisar de poliție, șef al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași.
Totodată, sunt derulate activități de informare destinate profesorilor din județul Iași, cu privire la modalitățile de acțiune și intervenție în cazul suspiciunii unor potențiale cazuri de consum de substanțe psihoactive în rândul elevilor.
„De asemenea, în această perioadă sunt derulate activități de informare destinate cadrelor didactice din județul Iași, cu privire la modalitățile de acțiune și intervenție în cazul suspiciunii unor potențiale cazuri de consum de substanțe psihoactive în rândul elevilor”, mai spune Marius Manea, comisar de poliție, șef al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, în legătură cu activitățile de prevenire a consumului de droguri.