Celulele stem sunt o şansă la viață pentru bolnavii de COVID. Ce au descoperit cercetătorii

de: BZI.ro
11:20, 08 ian. 2021

Celulele stem sunt o şansă la viață pentru bolnavii de COVID, potrivit cercetătorilor. Injectarea cu celule stem care provin din țesutul ombilical ar putea fi șansa de supraviețuire a persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Studiul a fost realizat de cercetători de la Universitatea din Miami, SUA.

Celulele stem sunt o şansă la viață pentru bolnavii de COVID

Cercetătorii cred că celulele stem ar avea rolul de a reduce riscul de deces, dar și de a scurta perioadă de recuperare în cazul pacienților care dezvoltă forme severe de Covid-19.

Specialiştii au ajuns la această concluzie după ce au realizat un test clinic care a fost autorizat în aprilie de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA.

24 de pacienţi internaţi pentru COVID-19 la Hospital Jackson Memorial cu sindromul respirator acut sever, o complicaţie periculoasă şi de multe ori fatală că urmare a inflamării şi acumulării de fluide în plămâni au luat parte la testare.

Fiercare dintre pacienţi primit două doze de celule stem mezenchimale (MSC) sau de placebo, administrate la o diferenţă de câteva zile.

Nici medicii şi nici pacienţii nu au ştiut cine a primit tratamentul şi cine a primit placebo. Ulterior, o lună mai târziu, sută la sută dintre pacienții care primiseră doze de MSC au supraviețuit, comparativ 42% din grupul de control, iar cercetătorii au determinat că terapia este sigură şi fără efecte secundare grave.

Descoperirea care ar putea schimba tot

Celulele stem sunt o şansă la viață pentru bolnavii de COVID după cum au stabilit experţii, mulți dintre ei fiind externați după două săptămâni.

Potrivit sursei citate, un cordon ombilical, prelevat după o operație de cezariană, este suficient pentru a obține 10.000 de doze de tratament pentru COVID-19, scrie digi-world.tv.

Imediat după injectarea intravenoasă, celulele stem migrează natural în plămâni, exact în locul în care este nevoie pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.

Coronavirus poate supraviețui 28 de zile pe telefoanele mobile

Descoperirile agenției naționale de știință din Australia sugerează că SARS-Cov-2 poate supraviețui mult mai mult decât se credea. Cu toate acestea, experimentul a fost realizat pe întuneric. S-a demonstrat că lumina UV distruge virusul.

Unii experți au pus, de asemenea, la îndoială amenințarea reală reprezentată de transmiterea suprafeței în viața reală.

Coronavirusul se transmite mai ales atunci când oamenii tuşesc, strănutează sau vorbesc.

Dar există, de asemenea, dovezi că acesta poate fi răspândit și prin particule, în aer. De asemenea, este posibil ca cineva să poată lua Covid-19 prin atingerea suprafețelor infectate , cum ar fi metalul sau plasticul, potrivit Centrului SUA pentru Controlul Bolilor. Cu toate acestea, se crede că acest lucru este mult mai puțin comun.

Ce spune studiul?

Testele anterioare de laborator au descoperit că SARS-Cov-2 poate supraviețui timp de două până la trei zile pe bancnote și sticlă și până la șase zile pe plastic și oțel inoxidabil , deși rezultatele variază.

Cu toate acestea, cercetările efectuate de agenția australiană CSIRO au constatat că virusul a fost „extrem de robust”, supraviețuind timp de 28 de zile pe suprafețe netede, cum ar fi sticla găsită pe ecranele telefoanelor mobile și atât pe bancnotele din plastic, cât și din hârtie, când a fost ținut la 20C (68F), temperatura camerei și în întuneric.

În comparație, virusul gripal poate supraviețui în aceleași circumstanțe timp de 17 zile.