Cele mai simple și sănătoase rețete de supe-creme
Rețetele de supe-creme sunt ușor de preparat. Tot ce aveți de făcut este să fierbeți legumele și apoi să le dați prin blender. Cea din praz este benefică pentru sănătate, fiind bogată în multiple vitamine.
Supele cremă sunt foarte gustoase și sănătoase. Acestea se prepară rapid și aveți nevoie de doar câteva ingrediente pentru a găti un prânz delicios.
Rețete de supe-creme pe placul tuturor cu praz
Pentru o siluetă de invidiat, prazul este ideal, având puține calorii. Leguma întârzie procesul de îmbătrânire și are efect antimicrobian. Acesta este bogat în magneziu, zinc, calciu și vitaminele A, B, C, E și K. Pentru supa cremă de praz aveți nevoie de un păstârnac, 2 cartofi, o lingură de parmezan, 200 mililitri de smântână lichidă, 30 grame de unt, un kilogram de praz, o rădăcină de pătrunjel și 200 mililitri de supă de pui.
Aceasta din urmă poate fi înlocuită cu apă. Într-o oală se va pune păstârnacul și rădăcină de pătrunjel tăiate cuburi. Se vor căli timp de 3-4 minute în unt. Ulterior se va adăuga prazul tăiat rondele și cartofii tăiați cuburi. După ce legumele vor fi moi, se adaugă supa de pui sau 200 mililitri de apă. Se vor lăsa la fiert pentru 20 minute, apoi se toarnă smântâna. Se lasă să fiarbă un clocot, apoi se lasă la răcit. Legumele vor fi pisate cu ajutorul unui blender. La final, puteți strecura supa pentru a nu rămâne inele de praz. Aceasta se poate servi cu parmezan și crutoane.
Supă cremă cu ciuperci, un deliciu pentru masa de prânz
Supa cremă de ciuperci se prepară în jur de o oră și obțineți aproximativ 8 porții. Pentru gătirea acesteia veți avea nevoie de 500 grame de ciuperci champignon, două cepe, 5 căței de usturoi, un kilogram de cartofi, două linguri de ulei, 30 grame de unt și 100 grame de smântână. Veți începe prin a curăța și felia ceapa și usturoiul, iar ciupercile vor fi tăiate în bucăți potrivite. Cartofii vor trebui tăiați în bucăți egale și vor fi puși la fiert. Într-o oală încăpătoare se va căli ceapa și usturoiul în uleiul și untul încins. Se lasă în jur de cinci minute la foc mic și se condimentează cu puțină sare. Legumele trebuie amestecate din când în când pentru a nu se prinde.
Apoi vor trebui adăugate ciupercile cu puțin piper și se vor lăsa la foc mediu 6-7 minute. Cartofii vor trebui puși la final și se vor lasă în jur de 3-4 minute. Peste legume se toarnă doi litri de apă și se lasă la fiert 40 minute. După acest timp se vor verifica dacă cartofii sunt gata. Când legumele sunt moi, se va lua supa de pe foc. Cu ajutorul unui blender se va pisa totul, iar la final va trebui să obțineți o supă cremă de ciuperci fluidă. La final se pot pune cele 100 grame de smântână, însă acest pas este opțional. De asemenea, se poate presăra și puțină verdeață proaspătă la final pentru aromă. Supa poate fi servită cu crutoane.
Rețetele de supe-creme sunt foarte fine și sănătoase. Fiind gătite doar din legume, acestea sunt potrivite și pentru persoanele aflate la dietă. O ciorbă sănătoasă și ușor de gătit este și cea din dovlecei.