Cele mai proaste alimente pentru ficat
Cele mai proaste alimente pentru ficat. A ajuta ficatul să rămână sănătos și să detoxifieze organismul necesită o dietă echilibrată. Alimentele bogate în fibre și nutrienți esențiali vor proteja acest organ, în timp ce zaharurile și grăsimile îl pot imbolnavi.
Ficatul este responsabil pentru o serie de funcții biochimice și metabolice esențiale pentru buna funcționare a organismului. Stochează nutrienții furnizați de digestie, cum ar fi glicogenul, fierul și vitaminele, participă la metabolismul glucidelor și lipidelor, tratează produsele reziduale conținute în sânge, cum ar fi alcoolul, medicamentele și medicamentele, pentru a detoxifica organismul. Totodata, sintetizează bilia și multe proteine. Pentru a-l ajuta să rămână sănătos, iată alimentele care ii fac bine si cele care nu ii priesc.
Cele mai proaste alimente pentru ficat
O parte din sarcina ficatului este de a transforma zahărul în grăsimi. Mâncând prea multe dulciuri, ficatul produce prea multă grăsime, care în cele din urmă se acumulează. Mesele grase sunt, de asemenea, o alegere proastă, deoarece aceste alimente îngreunează munca ficatului și pot duce la inflamații pe termen lung. Pentru a ajuta la detoxifierea organismului, încercați să reduceți aportul de sare. Evitați alimentele procesate și optați pentru legume proaspete, mai degrabă decât pentru conserve.
Prea mult alcool poate provoca ravagii asupra ficatului, ceea ce duce la ciroză. Chiar și consumul ocazional de băut poate fi dăunător. Încercați să vă limitați la o băutură pe zi, dacă sunteți femeie sau două pe zi, dacă sunteți bărbat.
Alimente bune pentru ficat
Alimentele bogate în fibre ajută ficatul să funcționeze mai bine. Începeți ziua cu fulgi de ovăz, care pot ajuta la reducerea grăsimilor și la prevenirea bolilor hepatice. Adăugați câteva afine în bol pentru a va bucura de polifenoli, un nutrient benefic pentru ficat. Cafeaua ajuta la protejarea acestui organ. Unele cercetări sugerează că ar putea reduce riscul de cancer la ficat. Daca nu-ți place cafeaua, atunci o ceașcă de ceai verde, bogată în antioxidanți, o poate inlocui.
La ora mesei, opteaza pentru legume. Unele studii sugereaza ca broccoli este un aliat puternic in prevenirea bolilor de ficat. Spanacul este, de asemenea, o opțiune bună: antioxidanții pe care îi conține vă ajută să mențineți ficatul să funcționeze corect. Condimentati alimentele cu oregano, salvie sau rozmarin pentru a adăuga substanțe nutritive benefice. Pentru desert, o mână de migdale va ajuta la protejarea ficatului și a sistemului cardiovascular. În sfarsit, singura băutură esențială pentru organism și pentru ficat este apa.