Cele mai poluate orașe din România. Iată la ce trebuie să fie atenți locuitorii
Mulți vor să afle care sunt cele mai poluate orașe din România. Poluarea este o problemă cu care se confruntă tot mai multe zone ale țării. Iată la ce trebuie să fie atenți locuitorii.
Cele mai poluate orașe din România
Un studiu recent a arătat că cele mai poluate orașe din țară sunt București, Cluj-Napoca și Iași. Când vine vorba de calitatea aerului, în top se află Reșița, Galați și Sfântu Gheorghe. Acolo, locuitorii respiră cel mai curat aer.
Altfel stau lucrurile când vine vorba de București, Cluj-Napoca și Iași. Capitala se află și în topul celor mai poluate orașe din Europa. Pentru a combate poluarea, autoritățile vin cu măsuri care ar reduce gradul de poluare. Se dorește investirea în transportul public ecologic, piste pentru biciclete și zone verzi extinse.
Unde este cel mai curat aer din țară
În valea Moneasa, la poalele munților Codru Moma, se găsește stațiunea balneo-climaterică Moneasa, locul unde se poate respira cel mai curat aer din România. Stațiunea inedită din Arad oferă tratamente precum băi calde și piscine cu apă minerală, fizioterapie, gimnastică medicală, electroterapie, masaj, împachetări cu parafină și piscine cu apă mezotermală.
Moneasa este o regiune nepoluată, de o frumusețe naturală unică, cu văi, dealuri, cascade și pârâie. Aerul este încărcat cu ioni negativi, generat de vegetația deasă din zonă, ce contribuie la starea de bine fizică și mentală, motiv pentru care mulți aleg să-și petreacă timpul liber aici, fie doar pentru un weekend, fie pentru mai multe zile. O noapte de cazare în Moneasa începe de la 290 de lei și poate ajunge chiar și la 620 de lei, însă prețurile variază în funcție de sezon. La Moneasa, concentrația de ozon este la fel de ridicată ca acum mai bine de o sută de ani. Apele termale din stațiunea Moneasa sunt îmbogățite cu bicarbonat, calciu, magneziu, sodiu, substanțe benefice pentru tratarea numeroaselor afecțiuni.
Un alt loc adorat de turiști pentru aerul urat și peisajele fabuloase este cel cunoscut cu numele de Palma lui Dumnezeu. În Munții Șureanu, aproape de comuna Pui, din județul Hunedoara, se află locul impresionant de o frumusețe rară. În Munții Șureanu, județul Hunedoara, se află Fundătura Ponorului, denumită și Palma lui Dumnezeu. Zona este străbătută de râul Ponor, pe o lungime de aproape 9 kilometri. Locul este traversat de peșteri, văi, cascade, case răsfirate, dar și animale care trăiesc în libertate. Casele din zonă sunt construite din lemn și piatră, iar localnicii nu au curent electric, dar nici apă și canalizare. Totodată, nu există nici semnal la telefon. Turiștii care vor să viziteze zona sălbatică trebuie să știe că nu pot ajunge în acest loc cu mașina. Trebuie să parcurgă un drum forestier de două ore, timp în care se pot bucura de frumusețile naturii.
De asemenea, Brașovul este orașul în care majoritatea românilor s-ar muta imediat, dar și orașul pe care cei mai mulți își doresc să-l viziteze. Brașovul este destinația din România care i-a impresionat pe mulți. Braşovul ocupă prima poziţie în ceea ce priveşte oraşul pe care românii îşi doresc să îl viziteze, fiind urmat de Sibiu şi Constanţa, dar şi în ceea ce priveşte recomandarea ca destinaţie turistică.