Cele mai frumoase rase de cai din lume. Se remarcă prin eleganța și puterea lor ieșită din comun

de: BZI.ro
14:16, 01 feb. 2024

Echitația este un sport frumos, și există multe rase diferite de cai cu care poți practica acest hobby, fiecare rasă având caracteristici specifice. Caii din această listă au fost aleși pentru potențialul pe care îl au în cadrul unor spectacole, cât și pentru frumusețea și temperamentul lor.

Care sunt cele mai fascinante rase de cai din lume

Calul Andaluz (spaniol). Andaluzienii sunt o rasă de cai originari din Spania. Au o înălțime între 1.62 și 1.72 metri și pot avea orice culoare, deși cei mai mulți sunt castanii, roșcați sau negri. Andaluzienii sunt cunoscuți pentru agilitatea, inteligența și natura lor energică. Le place să muncească intens și să se distreze! Au o istorie lungă de în care au fost folosiți ca animale de război, deoarece sunt puternici și totuși ușor de manevrat. Astăzi, sunt încă utilizați în spectacole datorită blănii lor frumoase și a mișcărilor grațioase pe care le au în timpul competițiilor de dresaj, însă nu trebuie să fii un călăreț expert dacă vrei să deții unul. Acești cai sunt incredibil de calmi în preajma oamenilor care nu sunt obișnuiți să călărească, dar totuși capabili să se descurce bine sub presiune (cum ar fi atunci când cineva este aruncat de pe ei). Andaluzienii provin din Spania, unde au fost crescuți în mod specific pentru abilitatea lor de a fi atât animale de lucru la ferme, cât și tovarăși de călărie, mai degrabă decât pentru trăsături specifice precum culoarea sau mărimea.

Calul Arab. Acești cai sunt apreciați pentru viteză, rezistență și agilitate. Au o reputație de a fi inteligenți, grațioși și frumoși. Printre exemplarele de cai arabi celebri regăsim Seabiscuit (un cal de curse), Black Beauty (un cal fictiv dintr-o carte) și Sebastian, calul de mare al Micii Sirene.

Calul Belgian. Este un cal puternic, musculos, cu un cap și un corp masiv. Rasa este cunoscută pentru stamina și rezistența sa, ceea ce-l face o alegere excelentă pentru călărie sau tracțiune. Belgianul se laudă și cu versatilitate, și poate fi folosit în spectacole, pentru tras la cară sau pe post de catâr.

Rasa Mustang este simbolul cailor musculoşi şi atletici

Calul Clydesdale. Este o rasă de cal de tracțiune care își are originea în Scoția. Acești cai sunt cunoscuți pentru forța, rezistența și natura lor blândă. Clydesdale au fost inițial utilizați ca animale de muncă pentru a trage căruțe și pluguri, fiind utilizați în acest scop cel puțin din secolul al XVIII-lea. Clydesdale sunt cai mari, cu o construcție musculară care îi face suficient de puternici pentru încărcături grele precum căruțe pline cu grâne sau baloți de fân cu o greutate de până la 2 tone. Au, de asemenea, coame și cozi lungi care curg pe spate ca o cascadă în timpul competițiilor precum este și „World’s Greatest Horse Show” – competiția anuală desfășurată la Fair Grounds Race Course din New Orleans, unde aceste creaturi mărețe își arată abilitățile.

Calul Frizian. Este o rasă mare, elegantă și puternică. Are un gât lung și bine poziționat, umeri înclinați care au o musculatură puternică, cu o coamă și o coadă lungă și fluidă. Capul este lat, cu nări mari, ochi depărtați și urechi mici așezate în vârful capului. Pieptul este bombat, cu coaste bine arcuite, o zonă lombară puternică, coapse musculoase, genunchi largi și picioare puternice.

Calul Mustang. Este o rasă de cai sălbatici care trăiesc în Vestul American de secole. Sunt descendenți ai cailor aduși de exploratorii spanioli în Lumea Nouă în secolul al XVI-lea, dar originea lor exactă rămâne neclară. Mustangii au fost inițial folosiți pentru viteza și rezistența impresionantă, caracteristici care i-au făcut ideali pentru războinicii amerindieni în lungile lor călătorii pe terenuri accidentate. Astăzi, aceste animale frumoase sunt apreciate de fermieri, care le folosesc ca animale de muncă la fermele din statele vestice ale Americii de Nord și Canada.