Cele mai frumoase cascade din România – FOTO

de: Echipa Bzi.ro
15:45, 05 mai 2020

Cele mai frumoase cascade din România. În condiţiile în care autorităţile romane au anunţat relaxarea, începând cu 15 mai, a restricţiilor impuse de pandemia de Coronavirus, multe persoane vor căuta o ieşire în natură. Ministrul Marcel Vela a anunţat că activităţile sportive, ceea ce presupune şi drumeţiile montane, vor fi permise. Dacă luaţi în considerare o scurtă vacanţă la munte v-am pregătit în rândurile de mai jos câteva informaţii cu cele mai frumoase cascade din România.

Ţara noastră este binecuvântată de natură cu adevărate frumuseţi naturale care îţi taie respiraţia. Printre acestea se numără şi numeroasele căderi de apă din munţii României. O vacanţă într-o zonă montană nu este una completă dacă nu vizitezi şi unele dintre cele mai spectaculoase cascade.

Cele mai frumoase cascade din România

Cascada Bigar

În urmă cu câţiva ani, Cascada Bigar a fost inclusă de o publicaţie internaţională pe primul loc în topul celor mai frumoase cascade din întreaga lume. De atunci cascadă, localizată în judeţul Cras-Severin şi care face parte din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beusnita, a devenit cea mai populară cascada din România la nivel mondial. Şi turiştii au început să ia cu asalt acest loc ascuns din ţara noastră. Cascada este unică la nivel mondial prin felul în care curge apa. De asemenea aceasta este poziţionată pe linia Paralelei 45, un panou geografic fiind amplasat în acest loc.

Cascada Beusnita

Şi aceasta cascadă este localizată tot în judeţul Caraş-Severin. Legendele locului spun că apa porneşte din valul de mireasă al unei frumoase ciobăniţe. Apele Beusnitei formează mai multe căderi de apă mai mici, asemănătoare cu Lacurile Plitvice din Croaţia. Dacă alegi să vizitezi acest loc, indicat este să treci şi pe la Lacul Ochiul Beiului, un lac care se afla în apropiere. Acest lac este cunoscut pentru apa sa de un albastru cristalin care nu îngheaţă niciodată.

Cea mai înaltă cascada din România

Cascada Cailor

Cea mai cunoscută cascada din regiunea Maramureşului este Cascada Cailor. Căderea de apă este cea mai înaltă din România, are 90 de metri, şi se afla la altitudinea de 1300 de metri. Cascada este situată în în partea de Nord-Est a Munţilor Borşa, în apropiere de staţiunea turistică Borşa. Apa curge dintr-un circ glaciar şi se scurge peste un abrupt numit Podul Cailor.

Cascada Duruitoarea

Cascada Duruitoarea este cea mai căutată cascadă de cei care aleg o vacanţă în Carpaţii Orientali. Este una dintre cele mai frumoase din România. Cascada este situată în zona Masivului Ceahlău, iar accesul se poate face prin trei trasee montane cu plecare din staţiunea Durau. Cele trei trasee montane sunt:

Cruce roşie Durau – Poiana Viezuri (45′-1h) – cascada Duruitoarea (1h30′ – 2h) – grad mediu de dificultate

Triunghi galben Cabana Fantanele- Poiana Viezuri (45′-1h) – cascada Duruitoarea (2h) – grad mic de dificultate

Cruce albastră Durau – Pârâul Rupturilor(1h – 1h15′) – Cascada Duruitoarea (2h) – grad mediu de dificultate.

Numele cascadei vine de la zgmotul pe care îl face apa atunci când debitul este mare.

Una dintre cele mai vizitate cascade din România

Cascada Urlătoarea

Cascada Urlătoarea este una dintre cele mai accesibile şi vizitate din ţara noastră. Este localizată într-o zonă de munte foarte căutată de turiştii romani, mai exact în staţiunea Buşteni, la altitudinea de 1.100 de metri. De la Urlătoarea poţi ajunge uşor în zona Platoului Bucegi, dacă mergi pe traseul turistic Valea Jepilor.

Cascada Bălea

Cascada Bălea mai este cunoscută şi sub denumirea de Urlătoarea Balei. Este cea mai mare cascada în trepte din România, cu o cădere de apă de 60 de metri, şi este situată în Munţii Făgăraşului între vârfurile Moldoveanu şi Negoiu, la peste 1200 m altitudine. Accesul la cascada se poate face pe Transfagarasan până la Cabana Bălea Cascadă, iar de acolo se mai merge pe jos aproximativ 50 de minute.

Cascada Valul Miresei

Aceasta cascadă se afla în Munţii Apuseni, în judeţul Cluj la Răchitele. Este considerată una dintre cele mai frumoase cascade din România, iar căderea de apă, care are forma unui voal de mireasă, are peste 30 de metri. În sezonul rece, când apă îngheaţă, aici se practică escalada. O legendă locală spune că numele cascadei vine de la faptul că în vremuri de demult o mireasă a căzut de pe stânci, iar voalul acesteia a rămas agăţat de acestea. În acel moment nuntaşii s-ar fi oprit şi ar fi început să plângă, iar din lăcrimele acestora s-a format cascada.