Cele mai eficiente 8 sucuri de legume si fructe in terapia hepatitelor virale
Legumele si fructele sunt extrem de importante in tratamentul hepatitei virale, acute sau cronice. De altfel, regimul alimentar, pe ansamblu, este un pilon esential al vindecarii bolnavilor de hepatita, fie ea de tip A, B sau C.
Sucurile de fructe si legume sunt importante in refacerea ficatului atat pentru efectul vitaminizant si remineralizant, cat si pentru stimularea sistemului imunitar, ajutand organismul sa lupte impotriva virusurilor.
Iata care sunt cele mai indicate sucuri de legume si fructe in tratamentul hepatitelor:
Suc de patrunjel
Se obtine din doua legaturi de patrunjel bine spalate si un pahar cu apa de izvor. Intreg amestecul se mixeaza vreme de doua minute si apoi se lasa sa macereze alte zece minute, inainte de a fi consumat pe stomacul gol. Se bea un pahar pe zi.
Sucul de patrunjel este puternic stimulent imunitar si al functiilor hepatice, are efecte antibiotice si antivirale. Studiile recente au aratat ca patrunjelul are un efect neobisnuit de combatere a virusurilor care ataca ficatul.
Se recomanda bolnavilor de hepatita A, B si C sa faca vreme de 4 saptamani o cura cu suc proaspat de frunze de patrunjel. Poate fi folosita cu succes si radacina de patrunjel, in salate sau sub forma de suc.
Sucul de radacina de patrunjel se obtine cu ajutorul storcatorului electric centrifugal. Se consuma cate 50 ml (un sfert de pahar) pe zi, in combinatie cu suc de morcov.
Tratamentul activeaza sistemul imunitar, ajutand organismul sa lupte impotriva virusurilor hepatitice si, mai mult, are o actiune directa de inhibare a mutiplicarii acestor virusuri.
Citeste si: Cum se vindeca hepatita cronica in 16 zile
Suc de cartof
Anumite substante din compozitia tuberculului de cartof au efecte antivirale puternice. Sucul de cartofi se obtine cu ajutorul storcatorului electric centrifugal, din cartofii cu coaja (se spala foarte bine in prealabil).
Se consuma suc de cartof (150 ml) combinat cu suc de patrunjel (50 ml). Se bea de 2 ori pe zi aceasta doza. Cura dureaza vreme de 30 de zile, cu o pauza de 10 zile, dupa care se poate relua. Efectele in tratarea hepatitelor (A,B,C) cronice sau acute sunt cu adevarat extraordinare.
Suc de morcov
Morcovul este bogat in betacaroten (are rol in reglarea proceselor imunitare) si are efecte deosebite in tratarea bolilor ficatului: hepatite virale, hepatita cronica, insuficienta hepato-biliare. Se bea un pahar pe zi.
Suc de catina
Betacarotenul din fructele din catina are actiune sinergica cu interferonul. Catina contine multe substante imunostimulente, folosirea sucului avand rezultate deosebite in tratarea bolilor hepatice (hepatita, ciroza).
Se bea un pahar pe zi, iar in absenta sucului proaspat, un substituent este si siropul, din care se ia o lingura de 3-4 ori pe zi inainte de mesele principale.
Citeste si: Suferi de hepatita cronica evolutiva? Iata cele mai bune ceaiuri
Suc de papadie
Se bea un pahar pe zi. Papadia are efecte extraordinare asupra functiilor hepatice. Are capaciatea de a inlatura obstructiile si de astimula si ajuta ficatul sa elimine toxinele din sange.
Alte studii arata ca papadia are proprietati antiinflamatorii si protejeaza impotriva maririi ficatului. Papadia este un bun diuretic, dar nu provoaca scaderea nivelului de potasiu din organism, deaorece continutul sau ridicat de potasiu este suficient pentru al inlocui pe cel excretat prin urina.
Multe cazuri de hepatita s-au reezolvat folosind ceiul de papadie si o dieta corespunzatoare. Este un adjuvant valoros si in tratarea cirozei. Puteti folosi papadie si in salate.
Suc de sfecla rosie
Sfecla rosie stimuleaza hematopoieza (formarea de globule rosii, globule albe si trombocite), remineralizeaza organismul, stimuleaza transformarea glucozei in glicogen la nivelul ficatului. Este de folos in tratarea bolilor hepatice.
Sucul de sfecla rosie se bea in combimnatie cu alte sucuri de legume (preferabil de morcov), in proportie: o parte suc de sfecla (50ml), 2 sau 3 parti suc de morcov (100ml sau 150 ml). Se poate adauga putin suc de lamaie pentru corectarea gustului.
Citeste si: 12 plante indicate in tratamentul hepatitei B
Nectar de gutui
Se face o cura cat mai lunga (ideal ar fi 1 luna si jumatate) de nectar proaspat de gutui, din care se bea cate un litru pe zi. Substantele continute de acet fruct stimuleaza activitate hepatica, maresc gradat pofta de mancare, au efecte imunostimulente.
Cercetari recente efectuate in Japaonia au pus in evidenta existenta in coaja gutuilor a unor substante antivirale, care pare ca inhiba dezvoltarea microorganismelor ce declanseaza hepatita de tip A, B, C.
Suc de lamaie
Se bea zilnic, cu paiul, sucul de la doua lamai. Este bun activator al celulelor albe, un antiinflamator excelent si un bun descongestionant hepatic. Se foloseste cu rezultate bune in tratarea icterului, congestii hepatice, insuficienta hepatica si pancreatica. Foarte eficient este si sucul de grapefruit.
Observatii
Un pahar este echivalentul a 250 de ml. Se vor consuma produsele de care dispuneti in sezonul respectiv, nefiind obligatoriu sa folositi toate sucurile recomandate. De asemenea, nu se vor folosi toate sucurile enumerate intr-o zi.
Puteti corecta gustul sucurilor prin adaugarea catorva picaturi de lamaie.
In timpul curei exclusive cu sucuri, din prima zi a tratmentului, intern se vor folosi: ceiurile, tincturile de plante, pulberile din plante, argila si/sau carbunele vegetal.
In fiecare dimineata, timp de 7 zile se va face o clisma cu 1 litru de infuzie calduta de musetel. Dupa aceea se mai poate face o clisma la 1 saptamana, vreme de 1 luna.