Cele mai des folosite acronime de către adolescenți. LMAO, XOXO, BRB
Adolescenţii folosesc argoul pentru a se face înţeleşi doar ei între ei. Multe acronime utilizate nu înseamnă nimic pentru noi. În schimb, pentru ei au sens. Spre exemplu, ai auzit, cu siguranţă, de XOXO. XOXO înseamnă pupici şi îmbrăţişări, când e menţionat într-un comentariu pe o reţea de socializare. Iată cele mai folosite acronime de către adolescenţi.
De ce se folosesc acronimele? Pentru că reprezintă un mod de comunicare cu cineva fără ca altcineva să-şi dea seama ce transmiţi. Cu alte cuvinte, cele două persoane înţeleg perfect ce-şi spun una alteia, dar a treia persoană are nevoie de „traducere”. Acronimele au fost utilizate foarte mult în timpul războaielor, pentru că inamicii să nu poată desluşi mesajele transmise de pe front către centru şi invers.
Aceste scurtări de cuvinte se utilizează şi pentru a nu mai fi nevoie de tastarea unor cuvinte lungi. Se face economie de timp, aşadar.
Cele mai des utilizate acronime de către adolescenţi
Probabil te întrebi ce înseamnă LMAO. Ei bine, este un acronim de la Laugh My Ass Of şi se traduce prin Râd foarte tare.
BRB a fost foarte popular pe vremea când se folosea Yahoo Messenger. Vine de la Be Right Back şi se traduce prin Revin curând la calculator. Îţi puteai pune BRB la statusul de pe mess, pentru că prietenii din lista să ştie că nu le vei răspunde chiar în clipa în care îţi vor scrie. De multe ori scriai BRB la status, deși erai tot în fața calculatorului. De ce? Pentru a-i atrage atenția celui pentru care aveai un crush, din lista de prieteni.
WTF. Tradus prin Ce dracu`? sau Ce naiba?, acronimul e folosit şi în limbajul oamenilor mături, şi în filme. Ştim cu toţii ce înseamnă şi, probabil, de aceea îl asociem cu anumite situaţii mai ciudate.
OMG sau OMFG. Ca şi WTF, deja a intrat în limbajul multor categorii de persoane. Provine de la Oh, My God, respectiv Oh, My Fucking God şi înseamnă O, Doamne! sau Doamne, Dumnezeule!. Este un acronim rostit ori scris când e vorba de lucruri şi situaţii neobişnuite.
ASAP. Acronimul vine de la Aş Soon Aş Possible şi se traduce prin Cat mai repede posibil. În loc să-i spui prietenei tale, spre exemplu, că vrei să vă vedeţi la o cafea, pentru că vrei să-i povesteşti ceva interesant ori să-i spui o bârfă, scrii doar ASAP coffee în chat. Mesajul va fi înţeles, cu siguranţă.
Acestea sunt, așadar, cele mai des folosite acronime de către adolescenți. Trebuie spus că, în timp, vor apărea și altele, întrucât comunicarea evoluează, iar vocabularul unei limbi crește de la an la an.