Cele mai delicioase deserturi rapide. Rețete cu și fără coacere
Uneori, nu ne permite timpul sau energia să petrecem mult timp în bucătărie, însă pofta de dulce poate apărea în orice moment. Din această cauză, rețetele de deserturi rapide vin la fix pentru a ne ajuta. Nu numai că se fac într-un timp redus, dar sunt și foarte simplu de preparat.
Idei de deserturi rapide
Fie că ai invitați sau doar ai poftă de ceva bun, aceste idei de deserturi sunt deosebit de delicioase și speciale cât să impresioneze pe oricine.
Un desert inedit, clafoutis cu caise, este un desert franțuzesc ce necesită doar 8 caise, 200 ml lapte, 3 ouă medii, 100 g zahăr tos fin, 90 g făină, 1 plic zahăr vanilat, 1 vârf cuțit sare, 30 g unt + 2 linguri zahăr tos (pentru tapetat forma).
Caisele le tăiem în jumătăți, îndepărtând sâmburii. Așezăm în forma, tapetată cu unt și zahăr, caisele, cu partea tăiată în jos. Pentru aluat, punem într-un vas ouăle, sarea, zahărul și zahărul vanilat, laptele și faină și amestecăm până ne iese un conținut mai dens decât cel de la clătite. Turnăm compoziția în formă și dăm la cuptor, pentru aproximativ 35 de minute, la 180 de grade. După acest timp, scoatem prăjitura și o lăsăm la răcit la temperatura camerei, după care poate fi servită.
Un alt desert rapid, de făcut la cuptor, sunt brioșele cu portocale. Aveți nevoie de: 1 portocală biologică (280 g), 3 ouă medii, 200 g zahăr, 250 g făină, 100 ml ulei de floarea soarelui/ulei de arahide, 7 g praf de copt, 1 vârf cuțit sare, zahăr pudră vanilat.
Tăiem portocala în bucăți potrivite și îndepărtăm sâmburii, păstrând coaja. Apoi, facem un piure fin la robot din bucățile de portocală și zahăr. În compoziția rezultată, adăugăm ouăle, faina, sarea, praful de copt și uleiul și mai mixăm pentru maxim 2 minute. Consistența este puțin mai groasă decât cea de clătite. Punem aluatul în formele de brioșe și le coacem, pentru 20 de minute, la 180 de grade.
Delicatese fără coacere
Dacă vreți ceva dulce rapid, dar nu vreți să vă încurcați cu cuptorul, există numeroase rețete de prăjituri fără coacere. De exemplu rețeta de eclere cu pișcoturi. Aveți nevoie de: 200 g pișcoturi, budincă de vanilie pentru eclere, 700 ml lapte, 80 g praf de budincă cu aromă de vanilie, puțin lapte pentru însiropat, 250 ml frișcă lichidă îndulcită pentru bătut, 120 ml frișcă lichidă îndulcită, 80 g ciocolată amăruie.
Pișcoturile trebuie trecute prin lapte și puse în taie. Dacă este necesare, le tăiați pentru a acoperi tot spațiul. Apoi puneți 100 ml de lapte peste praful de budincă și amestecați, cât să nu facă cocoloașe, după care puneți pe foc restul de lapte. Când a început să dea în clocot, turnați amestecul de budincă și amestecați. Când e gata budinca, tunați peste pișcoturi. Peste budinca răcită, puneți frișca și nivelați. Apoi urmează celălalt strat de pișcoturi. Pentru glazură, amestecați ciocolata cu frișca lichidă fierbinte și amestecați. Turnați compoziția peste pișcoturi și băgați prăjitura la rece.
O altă idee de desert fără coacere este cheesecake cu căpșuni la borcan. Ingrediente: 200 ml frișcă lichidă dulce, 280 g cremă de brânză, 200 g căpșuni, 14 buc biscuiți Oreo, 50 g unt topit, 1 linguriță extract de vanilie.
Începem prin a zdrobi biscuiții peste care punem untul topit și amestecăm. Cu această compoziție facem o bază într-un borcan, cam cât un deget. Apoi mixăm crema de brânză cu o linguriță de extract de vanilie, după care adăugăm frișca lichidă și amestecăm. Păstram 3-4 linguri din amestecul de cremă de brânză cu frișcă, iar în restul punem jumătate din cantitatea de căpșuni și amestecăm. Cantitatea rămasă o punem în borcan. Punem biscuiții rămași în borcan, după care amestecul de căpșuni. Acoperim cu căpșuni tăiate și lăsăm la frigider pentru 30 de minute înainte de servire.
Există numeroase idei de deserturi rapide pe care le puteți încerca. Aceste rețete le puteți modifica după bunul plac și să vă bucurați de gustul lor inedit.