Cele mai comune greșeli la pariuri (P)
Cei mai mulți pariori începători se documentează în privința celor mai bune strategii de joc, dar și a greșelilor ce trebuie evitate. Știți însă vorba aceea: la teorie toți suntem buni, însă practica ne omoară. Sigur, faptul că știi deja ce greșeli să nu comiți ajută mult, dar de cele mai multe ori asta nu este suficient. Mai jos sunt cele mai comune greșeli la pariuri sportive, însoțite de sfaturi pentru a le evita.
Lipsa unei analize atente
Graba sau, pur și simplu, încrederea prea mare într-un anumit pont, fac ca un parior să sară peste cea mai importantă etapă pre-mergătoare plasării unui pariu. Mă refer la analiza respectivei partide. Iar asta duce deseori la consecințe nedorite.
O analiză complexă necesită câteva minute. Dacă nu dispui de timp pentru a analiza un eveniment, este mai bine să renunți la a paria pe el. La sporturile de echipă, analiza cuprinde consultarea ultimelor meciuri ale unei echipe pe teren propriu sau în deplasare, în funcție de gazda acelui meci. În cazul unui meci de tenis, spre exemplu, poți analiza ultimele rezultate ale oponenților de pe suprafața pe care urmează să joace.
Multe case pariuri îți pun la dispoziție în prezent nu doar cote, ci și diverse statistici și informații despre echipe/jucători. Pe lângă consultarea ultimelor rezultate, mai pot apărea informații de ultim moment. Aici am în vedere accidentările, starea vremii (pentru o partidă de fotbal), atmosfera din cadrul echipei, motivația etc. Dacă ești la curent cu aceste informații, probabilitatea ca pariul ales să fie unul câștigător crește.
Gestionarea necorespunzătoare a balanței din cont
În cazul în care au analizat partida, iar analiza duce în mod clar către un anumit pont, nu puțini sunt pariorii care plasează o miză exagerată. Când spun asta mă refer la un sfert, jumătate sau chiar mai mult de jumătate din banca totală. Mai sunt și cei ce plasează o sumă mare de bani fără că măcar să analizeze meciul, bazându-se doar pe intuiție.
În ambele cazuri se procedează greșit. Chiar dacă în urma efectuării analizei reiese în mod clar un anumit pont, nu uita că niciun rezultat nu este sigur în pariuri. În acest caz, pariorii tind să se gândească doar la eventualul profit, nu și la eventuala pierdere. Un parior responsabil nu va paria decât foarte rar mai mult de 5% din balanță totală.
Parierea la recuperare
O greșeală pe care o comit mulți pariori experimentați, nu doar cei începători, o reprezintă parierea la recuperare. Astfel, în cazul în care au două, trei sau mai multe pariuri necâștigătoare, vor căuta să recupereze cât mai repede pierderea plasând sume mari de bani pe următoarele pariuri. Această gândire poate apărea, de asemenea, în cazul în care balanța din cont este mai mică față de suma investită inițial la acea casă de pariuri.
Un parior responsabil este conștient de faptul că nu poate genera profit în fiecare zi. Astfel, el se împacă cu ideea pierderii din acea zi, urmând să o ia de la capăt la următoarea sesiune, cu un moral ridicat. De menționat că multe ponturi sunt alese greșit și din cauza moralului scăzut al pariorului.
Parierea subiectivă
Multe bilete la pariuri sunt necâștigătoare din cauza parierii subiective. Prin asta înțelegem pariurile pe echipa de suflet, pe echipa cu un palmares mult mai bogat decât adversara, pe echipa cel mai bine clasată, iar lista poate continua.
Una dintre principalele reguli la pariuri, care ar trebui respectată cu sfințenie, este aceea conform căreia nu trebuie să plasezi pariuri în mod subiectiv.
Nu are ce să caute subiectivitatea în pariuri. Obiectivitatea presupune analiză, întorcându-ne, astfel, la primul punct din acest articol. Sigur, este greu chiar și pentru un parior cu experiență să nu pună o doză de subiectivism în alegerea pariului său.
Una peste alta, e clar că nu este ușor să câștigi la pariuri atât de des pe cât ți-ai dori. Alte greșeli care ar trebui evitate la pariuri sunt: plasarea unui bilet cu prea multe evenimente sau atunci când ești sub imperiul unor emoții. De asemenea, plasarea unui pariu la recomandarea altora, fără nicio analiză din partea ta, duce deseori la pierderi.
Jocurile de noroc cu mize reale se adresează în exclusivitate persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani. Fii responsabil!