Cele mai bune trei alimente antiinflamatorii! Sunt recomandate de nutriționiști
Creșterea în greutate în timpul menopauzei este o provocare comună, deoarece modificările hormonale pot duce la încetinirea metabolismului, ceea ce va duce la stocarea de grăsimi, în special în zona abdomenului.
Pentru femeile care se confruntă cu aceste schimbări este importată dieta, iar specialiștii recomandă adăugarea unor alimente antiinflamatorii în dietă, ce pot fi de ajutor, notează She Finds.
Beneficiile alimentelor antiinflamatorii
Alimentele antiinflamatorii ajută la combaterea inflamației, care a fost legată atât de creșterea în greutate, cât și de problemele de sănătate care pot apărea în timpul menopauzei.
Krutika Nanavati, un dietetician și nutriționist înregistrat, vorbește despre trei alimente antiinflamatoare pe care le recomandă femeilor aflate la menopauză. Ea a dezvăluit că peștele bogat în omega-3, legumele cu frunze verzi și cerealele integrale sunt cele care trebuie adăugate în dietă pentru a reduce creșterea în greutate.
Pește bogat în Omega-3
Peștele bogat în omega-3, cum ar fi somonul, macroul și sardinele, joacă un rol important în combaterea inflamației. De asemeena, în sprijinirea controlului greutății în acest timp de tranziție.
Acești pești sunt bogați în acizi grași omega-3 care au proprietăți antiinflamatorii puternice.
„Omega-3 din pește precum somonul, macroul și sardinele ajută femeile de peste 40 de ani să gestioneze greutatea în timpul menopauzei. Au proprietăți antiinflamatorii care pot îmbunătăți metabolismul și arderea grăsimilor și pot sprijini sănătatea inimii și funcția cognitivă”, spune Nanavati.
Legumele cu frunze verzi
Legumele cu frunze verzi sunt o opțiune excelentă, deoarece sunt sărace în calorii și bogate în fibre. Acest lucru le face o alegere inteligentă pentru promovarea sațietății și susținerea unei greutăți sănătoase în timpul menopauzei.
Acestea oferă nutrienți și antioxidanți care pot fi deosebit de benefice pentru femeile care se confruntă cu simptome de menopauză.
„Legumele cu frunze verzi precum spanacul sau varza kale sunt pline de vitamine, minerale și fibre, deși au un conținut scăzut de calorii. Conținutul ridicat de fibre din aceste legume ajută la menținerea senzației de sațietate, reducând probabilitatea de a mânca în exces. Fitonutrienții antiinflamatori din legumele cu frunze verzi pot ajuta la stabilizarea hormonilor și a nivelului de insulină. AStfel, contribuie la o strategie echilibrată de gestionare a greutății în timpul menopauzei”, spune ea.
Cerealele integrale
Adăugând cereale integrale în dietă poți ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, ajută la promovarea sațietății și la sprijinirea sănătății digestive. Toate acestea sunt esențiale pentru gestionarea greutății în timpul menopauzei.
În plus, conținutul de fibre din cerealele integrale ajută la reglarea nivelului de colesterol și la îmbunătățirea sănătății inimii.
„Încorporarea cerealelor integrale precum quinoa, orezul brun și orzul în dietă oferă beneficii duble pentru femeile de peste 40 de ani. În primul rând, cerealele integrale sunt bogate în fibre, gestionarea creșterii în greutate în timpul menopauzei”
„Proprietățile antiinflamatorii ale cerealelor integrale pot atenua simptomele menopauzei în același timp accelerând metabolismul, ajutând la menținerea greutății. Alegând cerealele integrale în locul celor rafinate, femeile își pot gestiona mai bine greutatea și sănătatea generală în timpul menopauzei”, dezvăluie Nanavati.