Cele mai bune sugestii pentru a-ți scoate în evidență CV-ul, pentru studenții de la Universitatea ”Cuza” din Iași
Sugestii pentru a-și scoate în evidență CV-ul pentru studenții de la Universitatea ”Cuza” din Iași. Astfel, compania Tremend, în parteneriat cu Biroul Alumni și inserție pe piața muncii al Universității, a derulat un webinar pentru studenți intitulat ”Cum să atragi atenția unui recrutor în 10 secunde”. Studenții participanți au avut ocazia să afle cele mai bune sugestii pentru a-și scoate în evidență CV-ul și a se face remarcați în timpul procesului de intervievare
Studenții de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași au primit cele mai bune sugestii pentru a-și scoate în evidență CV-ul. Plecând de la întrebările:
”Știai că timpul mediu alocat verificării unui CV este de 10 secunde?”.
Acum, imaginează-ți sutele de CV-uri identice care ajung în inbox-ul unui recrutor în fiecare zi, așteptându-și ”verdictul”, specialiștii în recrutare arată:
”În primul rând, designul CV-ului tău te poate scoate din anonimat de la prima privire. Evită fonturile greu de citit sau template-urile încărcate și optează pentru paragrafe simple, clare, utilizând «bullet points» acolo unde este posibil. Însă estetica CV-ului nu este suficientă pentru a fi și selectat pentru un interviu. Structura corectă, completă, clară și actuală sunt elementele care atrag atenția celui care îl citește. CV-ul trebuie actualizat la fiecare 6-12 luni”, recomandă Ana Trantea, specialist HR cu peste 15 ani de experiență.
Sugestii pentru a-ți scoate în evidență CV-ul, pentru studenții de la Universitatea ”Cuza” din Iași
Mai departe, aceasta arată că:
”Un CV ușor de parcurs, care conține toate informațiile actualizate, poate face diferența pentru obținerea unui interviu și, ulterior, a jobului dorit, motiv pentru care acesta este deseori asociat unui instrument de marketing cu ajutorul căruia te promovezi, ca o carte de vizită mai elaborată. Nu în ultimul rând, nu uita de «extensia» CV-ului tău, anume canalele de profil, precum LinkedIn și Facebook. Asigură-te că ai și acolo informații corecte și actualizate. Înainte de a posta ceva public pe unul dintre conturile de pe rețelele sociale, gândește-te ce ar crede un recrutor dacă l-ar citi. Dacă nu ești convins că este genul de informație pe care ar aprecia-o, setează contul privat sau vizibil doar pentru prieteni”, completează Ana Trantea.
Cele mai bune sugestii pentru a-ți scoate în evidență CV-ul și a te face remarcat în timpul procesului de intervievare
În acest sens, cele cele mai bune sugestii pentru a-ți scoate în evidență CV-ul și a te face remarcat în timpul procesului de intervievar sunt: ce informații NU ar trebui niciodată menționate în CV, Ce scrii în CV la Experiență dacă ești student sau doar ce ai absolvit facultatea, Cât de sincer trebuie să fii în CV, Câte pagini trebuie să aibă un CV bine structurat și ce informații trebuie să conțină, Tips&tricks pentru un CV care captează atenția în 10 secunde.
Speaker-ii evenimentului au fost: Ana Trantea, HR Business Partner în cadrul Tremend, cu o implicare activă în proiecte complexe de training, politici și proceduri de HR, public speaking; și recrutare: Dan Dorneanu, Engineering Director în Tremend, cu peste 20 de ani de experiență în diverse domenii de inginerie și proiecte de anvergură cu impact major. Acțiunea a venit din dorința ca unele dintre cele mai bune sugestii pentru a-și scoate în evidență CV-ul să ajungă la studenții de la Universitatea ”Cuza” din Iași.