Cele mai bune sarmale de Crăciun. Rețeta bunicii pentru un preparat delicios
Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cele mai bune sarmale de Crăciun. Acestea sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri culinare, la final ne vom încânta papilele gustative. Iată rețeta bunicii pentru un preparat delicios.
Cele mai bune sarmale de Crăciun
Când vine vorba de preparatele culinare pentru masa de Crăciun, gospodinele se întrec în tot felul de rețete delicioase. Pe placul multora dintre noi sunt niște sarmale cu carne de porc învelite în foi de varză sau de viță.
Sarmalele de Crăciun sunt adorate de mulți dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un preparat savuros. Pentru sarmale avem nevoie de câteva ingrediente alese cu grijă și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.
Pentru masa de Crăciun putem face și o piftie de porc. Pentru reușita acestui preparat trebuie să știm când să adăugăm gelatina. Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale putem pregăti și o friptură de porc fragedă și aromată la cuptor.
Sarmalele sunt nelipsite de la masa de Crăciun alături de alte bucate alese. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.
Cum să pregătești o mâncare gustoasă după rețeta bunicii
Pentru niște sarmale de porc și vită învelite în frunze de varză acră vom avea nevoie de 300 g de carne tocată de vită, 400 g de carne tocată de porc, 2 cepe, 6 linguri de orez, 3 linguri de bulion de roșii, o legătură de mărar, 1.5 kg de varză acră, piper măcinat, boabe de piper, 2 foi de dafin, cimbru uscat și 200 g de slănină afumată.
Se curăță ceapa și se toacă mărunt apoi se pune la călit în puțin ulei încins. Se adaugă și orezul ținut în prealabil în apă rece apoi se pune o lingură de bulion. Se lasă totul la foc mic timp de 2 minute. Într-un vas mare se pune carnea tocată apoi se pune ceapa călită anterior cu orezul și bulionul.
Se potrivește gustul cu sare și piper, cu mărar tocat și cimbru uscat. După aceea se pregătește varza. Se desprind frunzele de varză murată, se pune câte o lingură de umplutură pe frunză și se rulează apoi se turtesc capetele pentru a nu curge umplutura.
Se pun pe fundul unei oale niște crenguțe de vișin apoi se așază sarmalele. Deasupra se pun câteva frunze de varză murată și se fierb sarmalele la foc mic. Între sarmale se pun și bucăți de slănină afumată pentru a oferi acestora un plus de savoare. Se pune în oală și o lingură de bulion apoi câteva foi de fain. Când sunt gata, se iau sarmalele de pe foc și se servesc împreună cu mămăliguță, smântână și ardei iute.
Sarmalele sunt nelipsite de la masa de Crăciun alături de alte bucate alese. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui, iar dacă ținem cont de câteva secrete ale bunicii, succesul culinar va fi garantat. Sarmalele se fac cu carne tocată de porc, de vită sau de pui și pot fi învelite cu frunză de varză sau cu frunză de viță.