Cele mai bune rulade aperitiv, care vor înfrumuseța orice masă festivă
Dacă vă aflați în căutarea unor sugestii originale pentru aperitive de sărbătoare, suntem aici să vă inspirăm cu aceste rețete de cele mai bune rulade aperitiv pe care le-am selecționat cu atenție. Fiecare dintre acestea poate fi preparată cu ușurință, având un gust deosebit de apetisant!
Indiferent de diversitatea felurilor de mâncare pe care le pregătim, platourile de aperitive atrag întotdeauna cea mai mare atenție din partea invitaților. Pentru a asigura un succes garantat, este recomandat să optăm pentru diversitate, adică să oferim câte puțin din fiecare grupă de alimente. Din acest motiv, am pregătit și câteva rețete pentru unele dintre cele mai bune rulade aperitiv.
Cele mai bune rulade aperitiv cu cașcaval și crustă de mac
Pentru prepararea acestei rulade cu crustă de mac veți avea nevoie de 150 g cașcaval, 150 g Emmental, 150 g brânză cremoasă de vaci, 1 linguriță de piper proaspăt măcinat (50% piper roșu, 50% piper verde), 2-3 morcovi fierți tăiați fâșii, sare și 150 g mac.
Topiți cele două sortimente de cașcaval în apă clocotită până devin elastice și ușor de manevrat, pentru aproximativ 10 minute. În acest timp, amestecați bine brânza de vaci cu sarea și piperul proaspăt măcinat, iar apoi tăiați morcovii în fâșii. Scurgeți apa, și întindeți cașcavalul topit între două foi de plastic. Adăugați crema de brânză de vaci peste suprafața de cașcaval și așezați fâșiile de morcov. Rulați cu grijă, apoi tăvăliți rulada în mac. Strângeți rulada în folie și lăsați-o la rece peste noapte pentru a fixa macul și a obține un aperitiv aspectuos și delicios.
Ruladă de sfeclă roșie cu umplutură de castraveți murați și hering
Pentru această ruladă din pește și legume aveți nevoie de 1 sfeclă roșie fiartă (250 g), 3 ouă, 1 lingură de ulei de măsline, 80 g de făină, 1 linguriță de sare și jumătate de linguriță de zahăr. Umplutura se va prepara din 200 g de hering sărat, 300 g de cremă de brânză, 3 castraveți murați (medii) și jumătate de legătură de mărar.
Radeți sfecla roșie fiartă prin răzătoarea cu găuri mari. Separați albușurile de gălbenușuri și adăugați gălbenușurile în vasul cu sfeclă rasă. Adăugați sarea și uleiul de măsline în vasul cu sfeclă, amestecați, iar apoi incorporați treptat făina în amestecul de sfeclă. Bateți albușurile spumă, adăugați zahărul și amestecați până obțineți o spumă densă. Adăugați treptat spuma de albușuri în amestecul de sfeclă.
Întindeți uniform compoziția pe o tavă și coaceți la 180 de grade Celsius timp de 15 minute. În timp ce se coace, pregătiți umplutura amestecând crema de brânză, castraveții murați și mărarul. După aceea, scoateți blatul din cuptor și ungeți-l cu amestecul de cremă de brânză, iar apoi așezați feliile de hering la marginea blatului. Rulați într-un rulou compact, înfășurați-l în hârtie de copt și lăsați-l la rece pentru o oră. Tăiați rulada în rondele și serviți-le cu eleganță pe masa festivă.
Ruladă aperitiv cu spanac
Rulada aperitiv cu spanac este o delicioasă vedetă a meselor festive, și cu toate că pare a fi un preparat sofisticat, este surprinzător de ușor de făcut, având nevoie doar de câteva ingrediente. Astfel, veți avea nevoie de 170 g spanac proaspăt, 3 ouă mari sau 4 mai mici, 100 g făină, 30 ml ulei, 1/2 linguriță praf de copt, 1/2 linguriță sare și 30 ml lapte. Pentru umplutură va trebui să pregătiți 150 g șuncă sau 6 felii subțiri și 340 g cremă de brânză cu verdeață.
Începeți cu prepararea blatului. Separați gălbenușurile și adăugați-le peste spanacul proaspăt, spălat și scurs. Adăugați laptele și uleiul în compoziție, folosind un blender vertical sau un robot de bucătărie pentru a obține o compoziție omogenă. Amestecați făina cu praful de copt și adăugați-le în compoziția cu spanac, încorporându-le cu ajutorul unei spatule. Bateți albușurile spumă cu jumătate de linguriță de sare. Treptat, încorporați spuma în compoziție, amestecând cu mișcări ample. Întindeti compoziția uniform pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Nivelați compoziția și dați cu tava de 2-3 ori de masă pentru a se distribui uniform, iar apoi introduceți-o în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius timp de 15 minute sau până când blatul trece testul scobitorii. Scoateți blatul din tavă împreună cu hârtia de copt. Transferați-l pe o suprafață de lucru și acoperiți-l cu o altă hârtie, apoi răsuciti-l pentru a îndepărta hârtia. Rulați imediat blatul și lasăti-l să se răcească.
Pentru prepararea umpluturii, amestecați ușor crema de brânză și întindeti-o uniform pe suprafața blatului, punând mai puțină la unul dintre capete. Așezati feliile de șuncă peste crema de brânză și rulați blatul pornind de la capătul cu mai puțină umplutură. Rulați în sens invers cu tot cu hârtia de copt, apoi înfășurati rulada în folie alimentară și puneți-o la frigider pentru 3-4 ore. După răcire, rulada poate fi tăiată în porții și servită alături de celelalte două cele mai bune rulade aperitiv.