Cele mai bune fructe pentru ficat. Ce să mănânci pentru a proteja unul dintre cele mai principale organe
Tot mai multe persoane caută cele mai bune fructe pentru ficat. Ficatul este unul dintre cele mai importante organe pentru o persoană. Își asumă o mulțime de sarcini, acționând ca un filtru care ne protejează organismul de toxine și alte substanțe nocive. Lucrând fără odihnă, acest filtru se uzează foarte mult.
Carnea grasă de porc, rață, vită, sunt o sursă de colesterol rău. Mâncare preparată prin prăjire în ulei. Oricât de dietetic ar fi, orice aliment, prăjit într-o tigaie, conține o cantitate mare de acizi grași periculoși pentru sănătate. De asemenea, produsele dulci și sărate afectează ficatul. Produsele cu adaos de zahăr nu sunt mai puțin dăunătoare decât untura. De la ei ficatul primește grăsime, care în timp, fiind depusă în organ, poate duce la hepatoză grasă. Diverse chifle, dulciuri, ciocolată, plăcinte sunt alimente care nu se încadrează în cadrul unei diete sănătoase. Mai mult de atât, aceste alimente balonează și provoacă disconfort.
Cele mai bune fructe pentru ficat. Alimente care conțin o cantitate necesară de pectine pentru ficat
În lista fructelor permise în tratamentul bolilor gastro-intestinale, în frunte se află gutuia, merele, mango, perele, bananele și portocalele, care conțin o cantitate mare de pectine. Aceste substanțe sunt absorbanți naturali necesari pentru curățarea organismului de toxine. Le puteți folosi atât în formă crudă, cât și după tratament termic, adică coacere în cuptor.
Este mai bine ca o persoană cu ficat bolnav și sănătos să mănânce pește proaspăt de mare și de râu în loc de carne. Poate să fie soiuri cu conținut scăzut de grăsimi, păstrăv, cod, merluciu, biban și crap, fie moderat saturate cu grăsimi. Acestea includ hering, halibut, somon. În orice caz, este mult mai bine decât gătirea cărnii.
Însă peștele își păstrează substanțele utile doar atunci când este gătit la cuptor sau fiert la abur, fără a fi prăjit în ulei. Este bine să știi, de asemenea, că cele mai bune ore de masă pentru bolile de ficat sunt micul dejun la 8:00, gustare la 10:00, prânzul la 1:00, ceaiul de după-amiază la 16:00 și cina la 18:30-19:00. Trebuie să mănânci de cel puțin 5 ori pe zi, fracționat, iar ultima masă nu trebuie să aibă loc mai târziu de ora 20:00. Acest lucru provoacă acumularea de grăsime în organism, o încălcare a fluxului de bilă, apariția dischineziei biliare și a inflamației.
Listă cu alimente necesare pentru funcționarea normală a ficatului
Potrivit nutriționiștilor, pătrunjelul ajută la disfuncția ficatului, deoarece este bogat în vitamine din diferite grupe, precum B, C, P, A. Dacă mănânci în mod regulat busuioc, vei putea restabili metabolismul în organism și vei curăța sângele de toxine. De asemenea, prin reflexoterapie poți ameliora simptomele.
Oamenii de știință au demonstrat că alimentele care îl conțin ulei de pește contribuie la absorbția corectă a grăsimilor de către organism. Semințele de in și susan sunt o sursa de substanțe necesare sănătății care previn acumularea de toxine în ficat. Din moment ce se acumulează toxinele în ficat riști să-ți apară pete maronii pe picioare.
Antioxidanții sunt necesari pentru a distruge elementele nocive care se instalează în organele umane. Pentru ca acestea să fie produse în organism, este necesar să se consume constant avocado.
Ghimbirul sub forma de cocktailuri și sucuri este folosit pentru curățarea organismului și prevenirea bolilor sistemului digestiv. Medicii recomandă adăugarea lui la primul și al doilea fel ca condiment.
In caz de inflamație hepatică sau alte afecțiuni, se recomandă consumul de cele mai bune fructe pentru ficat care contin acizi grași nesăturați. Acestea includ fructele, dar și legumele, fructele de mare și peștele. Cele făcute din lapte, precum este brânză de vaci, chefir aduc, de asemenea, multe beneficii pentru ficat.