Cele mai bune calmante pentru dinți: Cum se tratează durerea acasă
Durerea de dinți se localizează ori în dinte, ori în mușchii faciali, în funcție de cauze. De aceea, este bine să le prevenim, având grijă de dantura noastră și mergând la controale periodice la cabinetul medicului stomatolog pentru a ne prescrie cele mai bune calmante pentru dinți.
Iar unele dintre cele mai întâlnite cauze sunt cariile, infecții, plombe sparte sau desprinse, sau gingii retrase. Durerile de dinți și de măsele sunt unele dintre cele mai neplăcute și greu de suportat. Atenția sporită asupra igienii orale este factorul important pentru a preveni infecțiile gingivale și durerile provocate la nivelul dinților și a măselelor.
Cele mai bune calmante pentru dinți: Remedii naturale
Imediat ce se declanșează o durere de dinți sau de măsele este indicat să apelezi la medicul stomatolog pentru un control amănunțit în care se recunoaște problema și se intervine specific. Există însă și dureri de moment, sau de scurtă durată care pot fi tratate acasă, ca un semnal de alarmă asupra alimentelor pe care le consumăm, ca de exemplu dulce în exces, rece sau fierbinte.
Cel mai des utilizat remediu natural este apa rece cu zeama de lămâie, folosit în tratarea cariilor și a durerilor provocate de acestea. Zeama de la o lămâie se dizolvă într-un pahar de apă rece sau cu gheață și se clătește cavitatea bucală cu această soluție de trei ori pe zi. Dacă gingia este inflamată sau infectată, se poate folosi pe post de compresă un cub de gheață, învelit într-o bucată de tifon. Gheață are rolul de a calma inflamația și durerile.
Sucul de merișoare este de asemenea utilizat în ameliorarea durerilor de dantură și are rolul de a preveni placa bacteriană și apariția cariilor. Specialiștii recomandă sucul de merișoare fără zahăr pentru a avea o eficiență mai sporită. Compresele cu alcool sunt utilizate pe termen scurt, pe post de anesteziant, antiinflamator și calmant pentru durerile din cavitatea bucală, iar uleiul esențial de arbore de ceai previne gingivita.
Uleiul esențial de cuișoare este serul magic în rezolvarea și dispariția durerilor dentare pe termen lung. Este folosit ca și anesteziant și utilizat în cabinetele de specialitate pentru a amorți zona inflamată în combinație cu medicamente și analgezice specifice intervenției.
Alicina, substanța predominantă din usturoi, are efecte calmante, precum și antiinflamatoare. Usturoiul este un alt ingredient la îndemâna oricui pentru durerile de dinți și de măsele. Se formează o pastă omogenă între un cățel de usturoi și o linguriță de sare, iar ca pasta să fie mai fluidă se pot adăuga câteva picături de ulei de măsline. Se aplică direct pe zona afectată și se lasă să acționeze timp de 30 minute, se clătește cavitatea bucală cu apă din abundență și se igienizează corespunzător.
Igiena orală corectă previne durerile dentare
Durerile dentare pot apărea de la orice vârstă și pot fi agresive. Igiena dentara strictă, un stil de viață sănătos și vizitele periodice la medicul stomatolog sunt principalele moduri în care durerile supărătoare de dinți și de măsele pot fi prevenite.
Durerile dentare pot fi ținute sub control prin remedii noninvazive, naturale, însă nu înlocui un tratament de specialitate. Afecțiunile ce se simt la nivelul feței, mușchi, dinți, măsele, chiar și ochi trebuie prezentate de urgență medicului stomatolog pentru a ne oferi sfaturi în ceea ce privește tratamentele cu cele mai bune calmante pentru dinți.