Cele 5 beneficii ale portocalei pentru sănătate
In spatele aromei sale acidulate, portocala ascunde multe virtuți protectoare. Iata cele 5 beneficii ale portocalei pentru sănătate!
5 beneficii ale portocalei pentru sănătate!
Ne vitaminizează sistemul imunitar
Secretul său pentru stimularea apărării naturale a corpului? Nivelul său excelent de vitamina C (70 mg pentru un fruct mediu), un antioxidant puternic care stimulează imunitatea prin promovarea producției de anticorpi. O singură portocală acoperă mai mult de jumătate din cantitatea recomandată în fiecare zi pentru vârstnici, și anume 120 mg. O contribuție valoroasă, deoarece, pe lângă menținerea funcției imune, această vitamină este implicată în prevenirea cancerului.
Oferă un impuls venelor noastre
Datorită bogăției sale în flavonoizi, compuși antioxidanți din familia polifenolilor, acest citric ne păstrează sistemul venos intr-o buna stare de functionare. Iar punctele sale forte nu stau doar în pulpa sa. Coaja sa conține substanțe aromatice (d-limonen) care acționează ca antioxidanți, protejând venele și capilarele. Acestea din urmă intră frecvent în compoziția medicamentelor în scop venoton.
Ne intaresc oasele
Este unul dintre fructele care își eliberează cel mai bine calciul (40 mg / 100 g) în organism, deoarece raportul său calciu/fosfor de 2,5 reprezintă o valoare optimă pentru buna absorbție a acestei sări minerale. Ca să nu mai vorbim că acidul său citric promovează și asimilarea acestuia.
Ajută la oprirea anemiei
Deficitul de fier (anemie) trebuie monitorizat îndeaproape la vârstnici, deoarece provoacă oboseală și riscul de a vă simți rău sau de a cădea. Dacă o dietă mai bogată în fier hemic (de origine animală, prezentă în organe, carne, scoici, ficat…) este o modalitate de creștere a aportului, trebuie să știți că este cu atât mai bine asimilată de organism dacă este luat cu vitamina C.
Distruge inflamația
Pe lângă proprietățile lor antioxidante și imunostimulante, flavonoidele sale au efecte antiinflamatorii foarte utile în lupta împotriva atacurilor de reumatism inflamator cronic sau de artrită reumatoidă.
Cruda mai bine decât gătita
Gătirea acestui citric înseamnă eliminarea majorității vitaminei C, care este valoroasă iarna, deoarece este antiviral!