Cel mai mare pariu politic din istorie: A mizat 5 milioane de dolari pe victoria lui Donald Trump

de: Cristian ZAVASTIN
13:47, 03 nov. 2020

Un om de afaceri neidentificat din Marea Britanie a pus cel mai mare pariu politic din istorie. Omul de afaceri britanic este convins că președintele Donald Trump va fi reales,  aşa că a pariat o sumă uriaşă. Ziarul britanic The Sun a raportat luni că un fost bancher a pariat 5 milioane de dolari prin casele de pariuri private situate în Curacao.

Din informaţiile disponibile public, este cel mai mare pariu politic făcut vreodată. Potrivit sursei citate, afaceristul s-a consultat cu „insiderii taberei Trump”. Pariul poate duce la un câştig de 15 milioane de dolari.

Joe Biden continuă să conducă în sondajele naționale, însă tabăra Trump pare optimistă, pe măsură ce sondajele dau rezultate strânse în statele cheie. USA Today a relatat că alegerile prezidențiale din 2020 ar trebui să implice peste 1 miliard de dolari în pariuri.

Betonline.ag a raportat că s-au jucat mai mulți bani la alegerile din SUA decât la Super Bowl.

Ziua alegerilor prezidenţiale din SUA: Joe Biden sau Donald Trump

Este ziua alegerilor prezidenţiale din SUA! Joe Biden şi Donald Trump se lupta pentru un mandat la Casa Alba. Potrivit unor analişti din SUA, în pofida avantajului pe care Joe Biden îl deţine, luptă este una extrem de strânsă şi pot exista răsturnări de situaţie.

După închiderea sondajelor la alegerile prezidențiale din SUA, ar putea dura zile sau chiar săptămâni pentru a afla dacă Donald Trump sau Joe Biden au câștigat.

Când vor afla americanii cine le este noul președinte al SUA

Astăzi este ziua alegerilor pentru președenția SUA. Rezultatul este de obicei făcut public în noaptea zilei alegerilor, care anul acesta este marți, 3 noiembrie. Diferite state nu mai votează în momente diferite. Primele sondaje se închid pe Coasta de Est la ora locală 19:00 (00:00 GMT). Acest lucru este urmat de un număr total de voturi, în timp ce acestea sunt raportate în fiecare stat.

Numărul complet nu este finalizat niciodată în noaptea alegerilor – dar sunt de obicei suficiente voturi pentru a confirma câștigătorul. Dar în această etapă, când majoritatea, dar nu toate voturile vor fi numărate, aceasta este o proiecție, nu rezultatul final. Președinții SUA nu sunt decideți prin votul național, ci prin câștigarea unor state suficiente. Câștigătorul din fiecare stat ia un anumit număr de „voturi electorale” bazat aproximativ pe mărimea populației sale.

Pentru a câștiga Casa Albă, sunt necesare 270 de voturi electorale. În 2016, alegerile au fost adjudecte de Donald Trump la aproximativ 02:30 EST (07:30 GMT), după ce victoria din Wisconsin i-a adus peste 270 de voturi ale electorilor americani.

Cei doi candidați, umăr la umăr

Biden conduce în sondaje cu 52 de procente, față de cele 44% ale lui Donald Trump. Avansul candidatului deomcrat a scăzut față de ultimul sondaj realizat de Fox News, în urmă cu două sptămîni, când Biden avea un scor de 53%, față de 43 Trump. Două procente dintre alegători au declarat că susțin un alt candidat, iar alți 2% sunt indeciși. Totuși, alegerile din SUA sunt un pic diferite. Balanța poate fi înclinată oricând în favoarea unui dintre cei doi candidaţi. Electorii sunt cei care vor înclina balanţa alegerilor prezidenţiale din SUA.

Scrutinul pentru Casa Albă este unul indirect, în care delegaţii şi electorii din Colegiul Electoral iau locul votanţilor direcţi. Scopul sistemului este că statele cu o populaţie redusă să nu fie ignorate în procesul electoral.