Cel mai mare focar de COVID-19 din Bacău. Aproape tot personalul și toți asistații de la un centru DGASPC, testați pozitiv

de: BZI.ro
16:35, 07 sept. 2020

Cel mai mare focar de COVID-19 din Bacău. Dezastru in județul Bacău unde a fost descoperit un focar uriaș de coronavirus la un centru DGASPC. Aproape 100 de persoane, angajați cât și beneficiari ai centrului au fost testați pozitiv cu COVID-19. Toate acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

94 de persoane de la Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din comuna Ungureni au fost depistate cu virusul SARS-CoV-2. Atât beneficiarii centrului, cât și personalul angajat au fost testați de opt ori. Toate acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Dezastrul de la Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ungureni, unde 58 de beneficiari ai serviciilor sociale și 36 de salariați depistați ca fiind infectați cu virusul SARS-CoV-2, din cea de-a opta testare, e pus de conducerea Direcția Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău pe seama „transmiterii comunitare”.

Cel mai mare focar de COVID-19 din Bacău. Aproape tot personalul și toți asistații, testați pozitiv

„În urma testărilor periodice efectuate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Bacău în cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ungureni, specialiștii Direcției de Sănătate Publică au stabilit că un număr de 94 persoane sunt infectate cu virursul SARS-CoV-2. În contextul actual, când transmiterea comunitară este din ce în ce mai răspândită, și în cazul centrului de la Ungureni, este cea mai plauzibilă sursă de infectare” se arată în comunicarea celor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău.

Toate persoanele depistate pozitiv au fost și sunt asimptomatici.

„Menţionăm că starea lor de sănătate a fost și este stabilă, toţi fiind asimptomatici. Cu toate acestea prin adresa înaintată către Direcția de Sănătate Publică Bacău, șeful centrului, ținând cont de argumentele DSP Bacău, a solicitat preluarea beneficiarilor în unităţi spitalicesti specializate în tratarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al DGASPC.

Testați de șapte ori până să fie pozitivi

Ultima testare a avut loc în urmă cu două săptămâni, când întreg personalul centrului, dar și beneficiarii erau sănătoși.

”Ţinem să precizăm faptul că toți cei declarați pozitivi au fost testați de 7 ori până acum, la fiecare 14 zile, iar rezultatele au fost negative. Toate centrele din subordinea DGASPC Bacău respectă taote regulile pentru prevenirea infectării cu virusul COVID-19” – explică șefii de la DGASPC Bacău.

Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ungureni este o instituţie specializată de tip rezidenţial care oferă protecţie specială adulţilor cu handicap abordând individualizat nevoile generale şi specifice ale beneficiarilor, în cadrul centrului desfaşurandu-se activitaţi de găzduire, îngrijire, recuperare, reabilitare, reintegrare socio-profesională. Potrivit site-ului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, centrul d ela Ungureni îşi desfaşoară activitatea de furnizare a serviciilor sociale respectând principiul egalitaţii drepturilor.

Cât va costa vaccinul împotriva Covid-19. Prețul este complet neașteptat

Olivier Bogillot, președintele Sanofi Franța, a anunțat cât va costa vaccinul impotriva Covid-19. Astfel, costul viitorului vaccin anti-Covid-19 dezvoltat de laboratoarele Sanofi și Gsk „nu este încă pe deplin stabilit”, dar va fi „sub 10 euro”. Totodată, președintele Sanofi Franța, a anuntat ca „francezii și europenii vor avea vaccinul Sanofi în același timp cu pacienții americani”.

Costul viitorului vaccin anti-Covid-19 dezvoltat de laboratoarele Sanofi și Gsk „nu este încă pe deplin stabilit”, dar va fi „sub 10 euro”, a declarat Olivier Bogillot, președintele Sanofi Franța, citat de agenția ANSA.

Referitor la prețul de 2,50 euro anunțat de concurentul AstraZeneca, Bogillot a spus că diferența constă în faptul că Sanofi își folosește toate resursele „interne”, în timp ce AstraZeneca „a externalizat foarte mult producția”.

„Francezii și europenii vor avea vaccinul Sanofi în același timp cu pacienții americani”, a spus el.

„Am semnat peste vară cu americanii, în aceeași săptămână cu europenii și britanicii”, a adăugat Olivier Bogillot, adăugând că Statele Unite vor avea aproximativ 100 de milioane de doze, europenii 300 de milioane și Marea Britanie 60 de milioane.