Cel mai bun desert cu brânză de vaci. Cum să îți impresionezi musafirii?

de: BZI.ro
14:30, 31 aug. 2022

Desertul cu brânză de vaci și afine este unul dintre cele mai delicioase și simple rețete. Prăjitura este gata într-un timp foarte scurt, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Mai mult de atât, aceasta are un blat pufos, iar crema fină se combină extrem de bine cu el.

La final, veți obține circa 24 de porții savuroase. Desertul nu conține conservați sau coloranți, fiind ideal și pentru cei mici. O altă rețetă ce vă va cuceri este cozonacul unguresc cu nucă sau mac.

Ingredientele necesare pentru un desert cu brânză de vaci delicios

 Cel mai bun desert cu brânză de vaci pe care îl puteți pregăti pentru o masă în familie ete prăjitura cu afine și brânză. Aceasta este o rețetă simplă și extrem de delicioasă ce se va termina cât ați clipi de pe farfurie. Blatul pufos și crema fină va da pe spate pe oricine, fiind foarte aromată și dulce. Pentru prepararea sa veți avea nevoie de o tavă de 30 x 20 de centimetri, din care veți obține 24 de bucăți. 

Timpul de gătire este extrem de scurt, în doar 40 de minute, prăjitura fiind gata. Blatul pufos va fi pregătit din 220 grame de făină, 150 grame de iaurt grecesc, un plic de zahăr vanilat, un praf de sare, 5 ouă, 100 mililitri de ulei și un plic de praf de copt. Pentru a obține o cremă fină de brânză veți avea nevoie de 40 grame de smântână fermentată, 200 grame de afine, 100 grame de zahăr, 10 grame zahăr vanilat, 450 grame brânză dulce, 3 ouă și 50 grame de griș. Va trebui să vă asigurați că produsele sunt proaspete, ca desertul cu brânză de vaci să fie delicios.

Cum se prepară prăjitura cu brânză de vaci?

Mai întâi de toate veți prepara crema prăjiturii. Într-un bol se vor mixa ouăle împreună cu zahărul, smântâna fermentată, grișul și zahărul. La final, veți obține o cremă omogenă și fină. După ce aceasta este gata, se va lăsa la rece și se va pregăti blatul desertului. Într-un alt vas se va amesteca albușul cu un praf de sare, până ce devine spumă. Se adaugă și zahărul și se mixează până ce se topește. Separat, se mixează timp de un minut praful de copt stins cu puțină zeamă de lămâie, vanilia, iaurtul, uleiul și gălbenușurile. La final, cele două compoziții vor fi amestecate și se toarnă și făina treptat. Trebuie să aveți grijă atunci când o veți încorpora, pentru a nu rămâne cocoloașe. 

Aluatul pentru blat se va turna într-o tavă de 20 x 30 de centimetri tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Aceasta se va introduce în cuptor pentru 20 minute la 180 de grade. La suprafață va căpăta o culoare ușor aurie. De asemenea, puteți face și testul scobitorii pentru a fi siguri că nu este încă crud. După ce îl scoateți, se va turna imediat crema de brânză și se va uniformiza. Peste aceasta se vor adăuga afinele și se lasă din nou la copt pentru 25 minute, tot la 180 de grade. Este indicat să lăsați prăjitura să se răcească complet, apoi să o tăiați. În caz contrar, este posibil să se sfarme. Se poate servi la temperatura camerei.

Un desert cu brânză de vaci ce vă v-a lăsa gura apă este prăjitura cu afine. Aceasta este perfectă pentru orice ocazie, fiind ideală pentru a vă impresiona musafirii. Totodată, trebuie să încercați și rețeta de pandișpan pufos cu brânză.