Cel mai bun ceai pentru durerile de stomac: Ceaiul de mentă. Iată ce proprietăți are
De ce este ceaiul de mentă cel mai bun ceai pentru durerile de stomac? Ei bine, ceaiul de mentă este cunoscut pentru calmarea simptomelor afecțiunilor digestive, dar poate avea și alte beneficii pentru sănătate.
Ceaiul de mentă nu numai că vă scapă de dureri, dar are și un gust foarte plăcut și răcoritor. Calmează arsurile la stomac și disconfortul creat de indigestie, redând starea de bine. Chiar și după ce ați băut o singură ceașcă de ceai, durerile la stomac se vor ameliora.
Cel mai bun ceai pentru durerile de stomac: Iată cum se prepară ceaiul de mentă
Durerile la stomac sunt unele dintre cele mai supărătoare simptome, mai ales atunci când ai lucruri de rezolvat. De aceea, fie că suferi de o afecțiune precum gastrita, refluxul sau ulcerul gastric, fie că ți-a apărut o indigestie din senin, simptomele nu-ți dau pace și trebuie să găsești o cale să le ameliorezi.
Astfel, ceaiul de mentă îți vine în ajutor. Pentru o cană de ceai aveți nevoie de 200 de ml de apă fierbinte și o linguriță, cu vârf, de frunze uscate de mentă. Se lasă la infuzat pentru aproximativ 7 minute, apoi se scot frunzele. Ceaiul se consumă ca atare sau îndulcit cu puțină miere (mierea se va adăuga după ce ceaiul se răcește, deoarece aceasta poate deveni toxică pentru organism).
De precizat este că frunzele nu trebuie fierte în apă, ci adăugate în apa care deja a clocotit și lăsate cu vasul acoperit.
Ceaiuri pentru diferite afecțiuni digestive
În cazurile mai grave, un tratament recomandat de medic este de preferat, însă atunci când trebuie să prevenim sau să ținem sub control anumite afecțiuni digestive, ceaiurile sunt cea mai bună opțiune.
Pentru balonare, cele mai eficiente ceaiuri sunt cele de lavandă și coriandru. Ambele au proprietăți antiinflamatoare și vă vor ajuta să eliminați gazele. În acest fel, se va restabili echilibrul din stomac și intestine.
În cazul arsurilor la stomac, ceaiul de mușețel este cel mai bun calmant. Diminuează aciditatea și senzația neplăcută de arsură.
Dacă aveți crampe dureroase, puteți calma durerea cu ceai de cimbru, mușețel sau chimen. De asemenea, puteți aplica o sticlă cu apă caldă pe abdomen, timp de două ore.
Împotriva indigestiei, eficiente sunt ceaiul de mentă și cel de mușețel. În caz de febră și dureri insuportabile, adresați-vă medicului.
Pentru diaree, ceaiul de mentă este cel mai potrivit. Se bea o jumătate de cană de ceai la interval de o oră, fără a depăși un litru pe zi.
În caz de constipație, preparați un ceai de păpădie, coada-șoricelului sau cicoare. Se bea dimineața, pe stomacul gol și apoi de două sau trei ori pe parcursul zilei.
Dacă simptomele nu se ameliorează după două zile sau sunt mai grave, adresați-vă unui medic. Nu este recomandată mărirea cantității de ceai, dacă observați că durerea sau disconfortul nu cedează. Supradoza din anumite plante poate cauza mari probleme de sănătate.
Ceaiurile din plante încep să câștige teren, datorită efectelor lor benefice pe termen lung, însă efecte foarte bune în cazul durerilor de stomac au și compresele calde, repausul la pat și medicamentele cu efect antispatic.