Cel mai bine plătit bugetar din România primeşte 12.000 de euro pe lună
Cel mai bine plătit bugetar din România este o femeie care câştiga 12.000 de euro pe lună. Salariul acesteia este aproximativ de două ori şi jumătate mai mult decât şeful statului. Aurelia Surulescu a condus Autoritatea Rutieră Română timp de 5 ani, încă din 2014.
Din cv-ul acesteia aflăm că a fost prelucrător prin așchiere, dactilograf și că a urmat cursuri de drept la o facultate neacreditată. Dar a luat multe premii în calitatea sa de șefă.
Cel mai bine plătit bugetar din România este o femeie
Începând de anul trecut aceasta este doar şefa de serviciu la administrativ. Cu toate acestea veniturile primite au explodat şi primeşte pe zece mii de euro lunar.
„Pentru România? Nu știu, nu pot să mă gândesc, că e ceva… nu se poate la noi așa ceva!
Măcar să aibă studii pentru… să merite banii aceștia”, spun oamenii.
Fostă şefă ARR se disculpa şi spune că este o eroare materială. De fapt ar fi încasat de 10 ori mai puţin.
„Am fost criticată pe o neatenție. Veniturile totale, încasate din salariul de la Autoritatea Rutieră Română, sunt cife eronate.
Veniturile încasate din salariul ARR pe 2019, venitul total, este de 79.180 de lei”, susține ea.
Cât despre cariera politică a Aureliei Surulescu, aceasta este PSDista cu acte în regulă din 2009. În prezent este vicepreşedinta la PSD sector 6, Bucureşti.
Gheorghe Bălășoiu ia cea mai mare pensie din România!
Cel mai bine plătit bugetar din România este o femeie care câştiga 12.000 de euro pe lună, iar cea mai mare pensie o incaseaza Gheorghe Bălășoiu.
Fost procuror comunist și fost comandant al Penitenciarului de la Colibași, acesta încasa până acum 73.890 lei brut pe lună, adică 66.701 de lei net. Bălășoiu a câștigat un process cu Casa de Pensii și va primi mai mulți bani lunar, plus ”restanțele” pentru 20 de luni.
Gheorghe Bălășoiu are 73 de ani și locuiește într-o vilă uriașă la ieșirea din Pitești. S-a pensionat atunci când pensia se calcula simplu: 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării, iar el cumula salariul de comandant de penitenciar cu cel de procuror.
„Pensiile speciale nu trebuie să existe. Am avut un proiect de lege încă din 2016 dar proiectul nostru nu a ajuns niciodată la plen. Azi însă avem toți aceeași poziție. Prin consens, prin consultări s-a ajuns la această decizie, de a impozita pensiile speciale astfel încât să fie aduse cât mai aproape de ceea ce considerăm că este corect: că pensia să fie cât mai aproape de ceea ce au contribuit oamenii. PMP va vota acest proiect de lege.”, a transmis Petru Movilă, preşedinte PMP.
Cea mai mare pensie din Iași
Cea mai mare pensie din Iași este încasată de un fost funcţionar parlamentar care primește la patru luni 55.856 de lei, iar lunar aproximativ 13.600 lei Numărul de beneficiari de pensii speciale, din Iași, în luna mai 2020, era de 396 de persoane, în creștere cu 60 de persoane față de perioada similară din anul 2019, conform datelor centralizate de Casa Județeană de Pensii Iași. Suma totală încasată în luna mai de către acești pensionari este de 12.777.378 de lei. Cei mai mulți pensionari din Iași care primesc pensii speciale sunt din rândul magistraților, următorii pe listă fiind grefierii, aviatorii și foștii angajați de la Curtea de Conturi Iași.