Cei mai buni cartofi gratinați după rețeta clasică. O garnitură perfectă gata în doar câteva minute

de: BZI.ro
11:56, 24 nov. 2023

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o mâncare savuroasă, putem pregăti cei mai buni cartofi gratinați după rețeta clasică. Cartofii gratinați sunt gustoși, aromați, crocanți și merg serviți alături de o friptură fragedă și suculentă. Iată cum să obții o garnitură perfectă gata în doar câteva minute.

Cei mai buni cartofi gratinați după rețeta clasică

Când vine vorba de rețetele cu cartofi, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de trucuri culinare. Cartofii gratinați se fac după rețeta simplă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri ale marilor bucătari, succesul va fi garantat.

Cartofii gratinați sunt crocanți, delicioși și se fac rapid. Avem nevoie de câteva condimente inedite, iar la final ne vom încânta papilele gustative. Cartofii gratinați se servesc cu o salată asortată sau cu o friptură de pui.

Acest preparat culinar este ideal de servit la orice masă și la orice ocazie. Pe lângă cartofii gratinați, putem pregăti pentru cei dragi și o porție de escalop de pui cu ciuperci. Escalopul este aromat, sățios, sănătos și are un aspect deosebit.

Pentru iubitorii de mâncăruri cu cartofi, putem face și o mâncărică de cartofi cu mărar. Aceasta merge de minune alături de niște murături acrișoare și crocante și câteva felii de pâine pufoasă și gustoasă. Cartofii pot fi făcuți și chiftele de post sau pot fi prăjiți crocanți la tigaie. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia.

Cum să pregătești o mâncare delicioasă cu doar câteva ingrediente

Dacă vrem să pregătim acasă niște cartofi gratinați ca la restaurant, vom avea nevoie de 1.5 kg de cartofi, 2 lingurițe de sare, 8 linguri de unt, 180 g de smântână, 60 ml de lapte, 8 cepe verzi, 230 g de cașcaval, sare și piper negru măcinat.

Mai întâi vom pregăti cartofii. Aceștia se curăță, se spală și se taie în cubulețe sau felii egale. Se pun cartofii într-o oală cu apă și sare și se fierb la foc mic. După aceea se scurg cartofii fierți și se pasează foarte bine.

Se adaugă 6 linguri de unt, smântână, lapte și ceapa verde tocată mărunt. După ce se amestecă ușor se adaugă cașcavalul ras. Se potrivește gustul cu sare și piper apoi se toarnă amestecul de cartofi într-o tavă. Deasupra se pun 2 linguri de unt topit și se uniformizează. Se coc cartofii timp de 25 de minute, până când se formează deasupra o crustă.

Se scoate tava și se mai adaugă cașcaval ras apoi se dă din nou la cuptor. Cu siguranță cartofii gratinați vor fi gustoși și aromați. Aceștia merg serviți de minune cu o porție de friptură fragedă la cuptor. Cartofii gratinați pot fi ornați cu niște mărar sau pătrunjel proaspăt tocat mărunt, dar putem folosi și albuș de ou fiert.

Cartofii gratinați sunt delicioși și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente. Aceștia merg serviți la orice masă, cu o salată asortată și niște carne de porc sau de pui gătită la cuptor sau la tigaie și asezonată cu un sos de roșii cu usturoi. Rețetele cu cartofi sunt versatile, gustoase și la îndemâna oricui.