Cei mai buni cartofi cu smântână. Un preparat savuros și sățios

de: Mirela Todosi
09:21, 08 feb. 2024

Iată rețeta cu care vei pregăti cei mai buni cartofi cu smântână. Aceștia sunt delicioși, sănătoși și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Cartofii cu smântână sunt ideali de pregătit la mesele festive alături de alte bucate alese, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui adevărat deliciu. Iată cum să îi surprinzi pe cei de la masă cu un preparat savuros și sățios.

Cei mai buni cartofi cu smântână

Dacă vrem să facem acasă o mâncare gustoasă, aromată și sățioasă, ideale sunt câteva  porții de cartofi cu smântână. Aceștia se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Dacă adăugăm câteva condimente inedite și ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat.

Cartofii cu smântână se fac la cuptor și se ornează cu pătrunjel și mărar proaspăt. Aceștia merg serviți la orice masă și la orice ocazie alături de alte bucate alese. Pentru iubitorii de mâncăruri gustoase, sățioase și aromate, putem face și un escalop de pui cu ciuperci sau un pui cu ciuperci cu smântână. Pentru un pui cu ciuperci și smântână vom avea nevoie de 750 g de pulpe de pui, 350 g de ciuperci champignon, 3 linguri de ulei, 1 ceapă, 3 căței de usturoi, 500 ml de smântână, sare, piper, 2 foi de dafin și pătrunjel verde.Acesta are un aspect deosebit, este savuros și cu siguranță pe placul celor dragi. Puiul cu ciuperci și smântână este delicios și merge servit la mesele de sărbătoare în familie. Rețeta tradițională este simplă, gustoasă, sățioasă și la îndemâna oricui.

Cartofii gătiți la cuptor cu smântână sunt savuroși, sănătoși și sățioși, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un preparat irezistibil.

Rețeta cu care vom pregăti o mâncare delicioasă

Pentru câteva porții de cartofi cu smântână vom avea nevoie de 1,5 kg de cartofi și 2 lingurițe de sare. Pentru compoziție vom folosi 8 linguri de unt topit, 180 g de smântână, 60 ml de lapte, 8 cepe verzi tocate, 230 g de cașcaval, sare și piper măcinat.

Mai întâi se curăță cartofii și se taie în bucățele potrivite. Se pun cartofii într-o cratiță mare cu apă și cu sare. Se fierb cartofii la foc potrivit, iar când sunt gata se scurg cartofii de apă. Se curăță cartofii de coajă și se pasează. Se mai subțiază compoziția cu lapte sau cu smântână și se potrivește gustul cu sare și piper.

Amestecul de cartofi se toarnă în vasul de copt. Peste cartofi se pun 2 linguri de unt și 2 linguri de smântână. Se coc cartofii timp de 25 de minute, iar când sunt gata, se scot din cuptor și se presară cașcavalul ras deasupra. Se mai pune vasul cu cartofi la cuptor timp de 2 minute apoi se scoate și se lasă ușor la răcit. Se servesc cartofii cu câteva felii de pâine de casă crocantă și gustoasă.

Cartofii la cuptor cu smântână pot fi făcuți cu carne sau doar cu legume și verdețuri proaspete. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.