Cei care o ascultă rămân muți de uimire! La doar 16 ani, ieșeanca Daria Gafincu are o voce „de aur”! – VIDEO

de: BZI.ro
02:00, 27 iun. 2022

Daria Gafincu este una dintre tinerele talente ale muzicii folclorice ieșene. La vârsta de 6 ani, a fost descoperită de Gelu Adrian Dobranici, urmând să facă parte din Ansamblul „Ștejărelul” al Şcolii Gimnaziale „B. P. Hasdeu” din Iaşi. După 10 ani, Daria are deja propriile melodii și videoclipuri și promite să devină un nume răsunător în lumea muzicii populare.

Daria are 16 ani şi este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu din Iași”, profilul învăţător-educator. În paralel, Daria este şi elevă la Palatul Copiilor Iași, la clasa de canto popular a Claudiei Martinică și elevă în anul II la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” din Iaşi. Daria este membră a Ansamblului „Florile Moldovei”, parte din Ansamblul Artistic Constantin Arvinte. Pe lângă muzică, adolescenta este pasionată şi de teatru, desen şi make-up.

Daria Gafincu cântă muzică populară de la vârsta de 6 ani

Daria îmbină cu succes școala și muzica folclorică. Prin urmare, la doar 16 ani, fata are deja 9 melodii proprii și 2 videoclipuri. Deși are o vârstă fragedă, Daria are și o melodie dedicată românilor plecați în străinătate, intitulată „Plecat-ai omule în lume”. Această melodie are un loc aparte în sufletul Dariei, deoarece şi bunica sa este plecată de ani buni în Italia, în căutarea unui trai mai bun.

„Dragostea faţă de muzică și portul popular mi-a fost insuflată la vârsta de șase ani, de către  domnul Gelu Adrian Dobranici, actualmente director al Palatului Copiilor din Iași, atunci când am fost selectată să fac parte din Ansamblul «Ștejărelul» al Şcolii Gimnaziale «B. P. Hasdeu» din Iaşi.  Dumnealui mi-a fost primul mentor pe acest frumos drum. De cinci ani, sunt elevă la clasa de canto popular coordonată de profesor Claudia Martinică. Aici, sub îndrumarea, răbdarea și priceperea domniei sale, a început încet, încet șlefuirea mea ca artist. Așadar, acum sunt mândră să spun că am în portofoliu nouă melodii proprii și două videoclipuri. Melodiile mele au prins viaţă datorită unul dirijori cu renume, precum Marinică Botea, Cristian Năstase, Mihai Verhovețchi şi Dumitru Lucaci. Videoclipul la melodia «Plecat-ai omule în lume» este «micul meu proiect de suflet», așa cum îmi place mie să spun, deoarece melodia îi este dedicată bunicii mele, care este plecată de 15 ani în Italia, dar și tuturor celor ce se regăsesc în aceste versuri. Videoclipul este cu atât mai special, deoarece în el apar şi părinţii şi bunica mea”, a precizat, cu mândrie, Daria Gafincu.

La doar 16 ani, Daria se mândreşte cu realizări însemnate în domeniul folcloric

Deși trebuie să-și împartă timpul între studiu, ore de canto și spectacole, Daria uită de orice urmă de oboseală atunci când urcă pe scenă și cântă în fața oamenilor care îi iubesc glasul și repertoriul. Daria are norocul de a se bucura de tot sprijinul părinților săi, care au susţinut-o întotdeauna să-și urmeze visurile.

„În luna mai a anului 2021, a avut loc prima ediție a Spectacolului-Concurs «Muguri de cântec românesc», organizat de Ansamblul Artistic Profesionist «Constantin Arvinte» al Consiliului Judeţean Iași,  unde m-am numărat printre laureați. Fiecare laureat a câștigat drept premiu câte o melodie proprie, linia melodică și versurile fiecărei melodii fiind realizate de artiștii profesioniști ai Ansamblului: Claudia Martinică, Constantin Bahrin, Simona Mazăre, Andrei Bălan, Andrei Liță iar aranjamentul orchestral de către Dumitru Lucaci, dirijor al Ansamblului. Melodia câștigată în concurs se numește «Asta-i hora mare», melodie ce mi-a fost oferită de către Claudia Martinică. În luna decembrie, în cadrul unui frumos spectacol intitulat «Flori de cântec românesc» a fost lansat CD-ul cu melodiile câștigate în concurs. În viitor, îmi doresc să cânt alături de artiști consacrați și să fiu îndrăgită de toți cei care ascultă melodiile mele”.

Recent, Daria Gafincu a luat parte la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Iei, la spectacolul „Cucuteni-Ladă de Zestre”, organizat în cadrul celei de-a XXXIX-a ediție a Târgului Național de Ceramică „Cucuteni 5000”, precum și la Serbările Comunei Ciurea.