Ceapă pentru nas înfundat la bebeluși. Metoda care îl va ajuta să respire în voie

de: BZI.ro
13:53, 18 dec. 2023

Ceapa pentru nas înfundat la bebeluși reprezintă metoda tradițională a bunicilor noastre pentru a desfunda nasul micuților. Metoda este extrem de simplă și eficientă – zdrobește o ceapă și plaseaz-o în apropierea bebelușului pentru a inhala vaporii.

Ceapă pentru nas înfundat la bebeluși

Ceapa, fie ea verde sau uscată, conține compuși antibiotici și antivirali puternici. Alicina, substanța responsabilă pentru mirosul caracteristic al cepei, oferă protecție plămânilor și căilor respiratorii împotriva infecțiilor și afecțiunilor tumorale.

Ceapa este bogată în vitaminele C și B9, potasiu și calciu, făcând-o ideală pentru introducerea în dieta bebelușului (amestecată cu piureuri de legume în cantități moderate, pentru a evita orice disconfort cauzat de usturime). Clorofila din ceapa verde ajută la eliminarea metalelor grele și a compușilor toxici din organism, rezultați din consumul alimentelor procesate chimic și termic, precum și din alimentele pline de aditivi.  Proprietățile antialergice ale cepei o fac o opțiune valoroasă pentru meniul bebelușului, așa că nu ezita să o incluzi în alimentația micuțului tău.

Dacă dorești să-i desfunzi nasul bebelușului în timpul somnului, poți face acest lucru cu ușurință. Zdrobește o ceapă într-un tifon și las-o să atârne pe grilajele pătuțului, astfel încât micuțul să respire vaporii fără a avea acces direct la ceapă. Compușii din ceapă vor acționa rapid, iar până dimineața bebelușul va putea respira liber, fără nicio urmă de congestie sau dificultate respiratorie.

Alte ingrediente naturiste cu efecte puternice

Înainte de a apela la tratamente medicamentoase cu antihistaminice, medicii recomandă încercarea unor metode alternative, lipsite de efecte secundare și accesibile oricărui părinte. Iată ce soluții pentru desfundarea nasului la copii poți încerca acasă.

Natura ne oferă cele mai bune remedii, pe care le putem folosi pentru o multitudine de afecțiuni atât la adulți, cât și la copii. În cazul în care vrei să afli cu ce se desfundă nasul la bebeluși, folosind doar remedii naturiste, află că ai multe ingrediente la îndemână. Iată mai jos 6 remedii pentru nas înfundat la copii.

Mălaiul este unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste pentru nas înfundat la copii. Trebuie pur și simplu să pui mălai într-o tigaie și să-l înfierbânți puțîn pe aragaz. La un moment dat, mălaiul va scoate un fum pe care cel mic trebuie să-l inhaleze. Totuși, acordați atenție pentu ca micuțul să nu atingă aragazul sau recipientul cu mălai fierbinte. De asemenea, trebuie să stea deasupra fumului la o distanță considerabilă de acesta.

Eucaliptul are proprietăți antiseptice și expectorante, datorită eucaliptolului. Eucaliptul decongestionează rapid căile respiratorii, fiind eficient pentru nas înfundat la bebeluși fără secreții, dar și pentru eliminarea acelor mucișori la bebeluși. Uleiul de eucalipt are un miros mai puternic, astfel că sunt suficiente câteva picături puse într-un aparat pentru aromaterapie sau pe o batistă așezată lângă copil. Utilizarea eucaliptului ca tratament nas înfundat nu se folosește mai mult de 3 zile consecutiv.

Lămâia este considerată a fi un superaliment datorită cantității uriașe de vitamina C pe care o conține. Ceaiul de lămâie este recomandat pentru nas înfundat la bebeluși, mai ales dacă acesta este efectul unei răceli sau gripe. Pe lângă faptul că micuțul scapă de nasul înfundat prin eliberarea căilor repiratorii, vitamina C ameliorează și celelate simptome asociate bolilor respiratorii. Ceaiul se oferă călduț, nu fierbinte, neîndulcit pentru copiii sub 1 an și cu miere celor mai mari. Astfel, mălaiul, ceaiul de lămâie, eucaliptul și ceapa pentru nas înfundat la bebeluși, sunt toate remedii naturiste ce îl vor ajuta pe micuț să respire liber.