Ceaiuri pentru slăbit. Ce să bei ca să dai jos kilogramele

de: BZI.ro
18:09, 02 iun. 2021

Ceaiurile de slăbit sunt aliatul de nădejde al persoanelor care au nevoie de un accelerator al metabolismului. Dacă rolul alimentelor este unul nutritiv, iar în dieta de slăbire se recomanda a se consuma doar acele alimente care au un index caloric scăzut, plantele au un rol adiţional de a drena organismul de toxine şi a facilita arderea depunerilor de grăsime.

Care sunt cele mai bune ceaiuri de slăbit

Păpădia
Ceaiul de păpădie te ajuta să te purifici fiind optim în curele de detoxifiere. Acest ceai stimulează funcţiile ficatului şi ale rinichilor mărind secreţia de bila şi urina. În cazul în care reţii apă, ceaiul de păpădie e recomandat. În plus principiile active ale ceaiului de păpădie sunt flavonoidele, taninii, potasiul, zincul şi grupa de vitamina B – o adevărată explozie de vitamine.

Catina
Ceaiul din catina este plin de vitamine benefice otganismului. Bogată în vitamina C, catina ajuta organismul la regenerarea celulară, atât în lupta împotriva radicalilor liberi, cât şi grăbind procesul de arderea al grăsimilor. Betacarotenul, vitamina E, flavonoidele sunt doar câteva din proprietăţile magice ale acestei plante.

Ceai verde
Ceaiul verde este deja celebru pentru beneficiile sale asupra organismului ajutând în lupta împotriva radicalilor liberi prin bogăţia de antioxidanţi ai acestei plante. În cură de slăbire ceaiul verde blochează asimilarea grăsimilor şi conferă o doză notabila de energie reducând în acelaşi timp pofta de mâncare.

Ceai de afin
Frunzele de afin au o sumedenie de proprietăţi. Beneficiile afinului sunt date de rolul astringent, antiseptic, bacteriostatic, de accelerare a acuităţii vizuale, de susţinere a scăderii zahărului din sânge şi de efect diuretic. Ca recomandare un ceai din frunze de afin se bea cu 30 de minute înaintea meselor principale.

Ceaiurile însă nu pot acţiona ca factor de sine stătător într-o dietă, ci doar ca adjuvant. Pentru drenaj se recomanda consumul a 3-4 căni de ceai zilnic, fără a adăuga zahăr. Pentru cei care prefera dulcele se poate adăuga o linguriţă de miere în fiecare cană.