Ceaiuri pentru rinichi și infecții urinare: Remedii rapide oferite de „farmacia“ naturii
Infecțiile urinare apar în momentul în care bacteriile din afara tractului urinar ajung în uretră și se înmulțesc. Pentru asemenea situații există mai multe tratamente medicamentoase, dar multă lume preferă să apeleze la ceaiuri pentru rinichi și infecții urinare.
Marea majoritate a cazurilor de infecții urinare sunt cauzate de bacteria Escherichia-Coli, dar poate fi vorba și despre Salmonella sau Chlamidia etc.
Infecțiile vezicii urinare, denumite în termeni medicali cistite și sunt mai frecvent întâlnite în comparație cu infecțiile renale. Acestea au loc atunci când bacteriile ajung la nivelul uretrei și se localizează la nivelul vezicii urinare.
Infectiile renale, denumită în termeni medicali pieolonefrita, apar în momentul în care bacteriile urcă de la vezica urinară până la nivelul rinichilor.
Infecțiile urinare apar mai des la femei decât la bărbați.
Simptomele infecțiilor urinare
În faza incipientă, infecțiile urinare pot avea o simptomatologie redusă. Dacă n usunt depistate șiu tratate la timp, simptomele cresc în intensitate și pot deveni din ce în ce mai deranjante.
Cele mai des întâlnite simptome ale infecțiilor urinare sunt urinărike frecvente însoțite de usturime, senzația de urinare incompletă și eliminarea unei cantități mici de urină.
De asemenea, în anumite cazuri, pot să apară dureri de spate și în zona abdomenului inferior, dar și o urină tulbure sau urât mirositoare.
În cazuri rare pot să apară febră și frisoane.
Ceaiuri pentru rinichi și infecții urinare
Pentru tratarea infecțiilor urinare, medicul poate prescrie medicamente antibiotice, antiinflamatoare sau evitarea produselor chimice care produc iritație.
În plus, medicul poate recomanda creșterea consumulului de lichide, iar ceaiurile pot reprezenta o soluție naturistă foarte bună în asemenea cazuri.
Unul dintre cele mai des folosite ceaiuri pentru infecțiile urinare este cel de urzici deoarece ajută la eliminarea bacteriilor. Se recomandă consumul acestuia pe stomacul gol, iar pe parcursul zilei a câte 2-3 căni. În plus, urzica are un efect tonic și astringent și poate combate eficient bacteriile dăunatoare.
Un alt remediu natural folosit pentru infecțiile urinare este ceaiul de păpădie. Aceasta plantă are proprietăți de detoxifiere și crește diureza, mărește secreția glandulară și normalizează circulația sângelui.
Ceaiul de coada calului este un bun remediu naturist pentru vezică. Această plantă bogată în siliciu are efecte în lupta împotriva infecțiilor genito-urinare, bolilor renale sau problemelor cu prostată.
Rădăcina de țelină are proprietăți multiple în lupta cu infecțiile urinare. Rădăcina de țelină este bogată în vitamina A, C, K, PP, având un nivel ridicat de substanțe minerale precum calciu, fier, potasiu, magneziu și fosfor.
Rădăcina de țelină are proprietăți diuretice, antiasmatice și tonice. Aceasta ajută la eliminarea toxinelor din organism, datorită proprietății diuretice și depurative și tratează afecțiunile renale.